Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακοίνωνε τα αποτελέσματα ενός...φιλόδοξου προγράμματος.
Μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, λοιπόν, δύο ιδιωτικές εταιρίες και το Πανεπιστήμιο Πατρών για να δώσει στο έργο, επιστημονικό περιτύλιγμα, υλοποιούν στην Ελλάδα της κρίσης, πρόγραμμα εξακοσίων χιλιάδων ευρώ για να κάνουν τι;
Να μετρήσουν αποτσίγαρα στις παραλίες... Και για να μην μπερδευόμαστε... Όχι να τα μαζέψουν και να τα απομακρύνουν..
Απλά να τα καταμετρήσουν...
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκαπέντε παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ αυτών και την εντυπωσιακή παραλία της Λούτσας- Βράχου στην Πρέβεζα.
Οι φορείς υλοποίησης έσπευσαν με αναλυτικά δελτία τύπου να ανακοινώσουν τα όντως εντυπωσιακά ευρήματα του πρωτοποριακού και καινοτόμου προγράμματος. Έτσι λοιπόν στην παραλία του Βράχου «υλοποιήθηκε καταγραφή των αποτσίγαρων σε μήκος ακτής 601 μ. και εύρους 11 μ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των καταγραφών, στην ακτή μετρήθηκαν 111 αποτσίγαρα».
Ναι ! 111 ολόκληρα αποτσίγαρα!
Τώρα οι ίδιοι επανέρχονται.
Στην ίδια περιοχή!
Την ερχόμενη Πέμπτη, πριν καλά καλά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για την Ήπειρο, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών, θα ξαναμετρήσουν τα αποτσίγαρα που άφησαν οι παραθεριστές...
Υποψιαζόμαστε ότι θα είναι λιγότερα από πέρυσι...
Και στη συνέχεια θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο προκειμένου «να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα απορρίμματα των καπνιστών»!!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: