Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική: Στα 1,15 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα κέρδη εξαμήνου 
Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε.. Η Κεντρική Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει προσχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας στα τέλη Μαρτίου το οποίο και επικαιροποίησε μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τις τράπεζες και τις ενώσεις !!!! καταναλωτών. 
Ανάμεσα στις Ενώσεις Καταναλωτών δεν βρήκαμε μία που να ήταν στην αναφερόμενη διαβούλευση, ούτε βέβαια η μεγαλύτερη το ΙΝΚΑ κλήθηκε σε καμία, ούτε ξέρουμε ότι έγινα καμία.
Στο επίκεντρο των σημερινών (29/8) συναντήσεων του υπουργού Ανάπτυξης βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια».
Ο κ. Νίκος Δένδιας αφού ενημερώσει ....
.. αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα, στη μία το μεσημέρι θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.
Το ΙΝΚΑ λοιπόν το έχει δει ολόκληρο και λέμε :
Η καταχρηστική πρακτική των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα συνιστά τέλεση των κακουργηματικών πράξεων της τοκογλυφίας, της απειλής, της εκβίασης, της απάτης καθ' έξιν, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και βεβαίως της διακεκριμένης απείθειας στις διατάξεις των δικαστικών αποφάσεων που αναφέρονται στα δικόγραφα των Ενώσεων Καταναλωτών που έχουν δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο και έχουν ιδρύσει υποχρεώσεις εφαρμογής κανόνων αναγκαστικού δικαίου έναντι παντός συναλλασσομένου.
Επίσης η παραβατική δράση των εισπρακτικών εταιρειών στοιχειοθετεί αυτοτελώς αγώγιμη αξίωση αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας και ηθική βλάβη.
Τα μέλη της κοινωνίας δανειολήπτες – καταναλωτές, αποτελούν υποκείμενα άσκησης συναλλακτικής και συμβατικής βίας, κατά την διενέργεια των οικονομικών συναλλαγών και την εν γένει εμπορική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος
Για αυτό εναρμονίστηκε η δράση της πολιτείας με τα νομολογιακά κεκτημένα, με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. Ζ1-798/25-06-2008 Κανονιστική Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης «Απαγόρευση αναγραφής Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις» (ΦΕΚ 1353 Β΄).
Παρόλα αυτά, καμία τράπεζα δεν έχει καλέσει για ανασύνταξη, χωρίς τους απαγορευμένους καταχρηστικούς όρους, των συμβάσεων της με τους δανειολήπτες.
Αυτά, την υποχρέωση επιβολής στα νόμιμα των τραπεζών, ο κος Στουρνάρας, από διοικητικό μέλος της Alpha bank, Υπουργός Οικονομίας, (όπως αυτή κατάντησε σήμερα) και αρχιτραπεζίτης σήμερα, δεν τα βλέπει ούτε τον αφορούν, αλλά τον αφορά η Ελληνική Οικονομία.
Με καταχρηστικούς όρους στις τραπεζικές συναλλαγές, δεν προχωράει καμία οικονομία.
Με τα θεόρατα επιτόκια και τα λοιπά καπέλα των τραπεζών στους δανειολήπτες, οι τράπεζες έχουν εισπράξει από τους καλοπληρωτές όσα δεν πλήρωσαν οι αδυνατούντες η κακοπληρωτές.

Το ΙΝΚΑ ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης κον Δένδια, να εκδώσει απόφαση και αν ενεργήσει τα απαραίτητα ώστε οι τράπεζες να καλέσουν για ανασύνταξη, χωρίς τους απαγορευμένους καταχρηστικούς όρους, των συμβάσεων της με τους δανειολήπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: