Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΚΟΥΣΜΑ

Οὐ παραμένει ὁ πλοῦτος, οὐ συνοδεύει ἡ δόξα·
ἐπελθὼν γὰρ ὁ θάνατος, ταῦτα πάντα ἐξηφάνισται..
Φίλε και αδελφέ μου. 
Η κοινωνία σε χρειάζεται στο κοπάδι της. Σου δίδει ένα όνομα, σε ανεβάζει σε μια θέση, να κραυγάζεις να θορυβείς. Να κάνεις εκείνο τον μεγάλο θόρυβο που θα σκεπάσει το μεγάλο κενό της καρδιάς και της ζωής εκείνων που αρνήθηκαν ή χάσανε την αλήθεια της ζωής και την ουσία του ανθρώπου.
Η μοίρα σου όπως και η αποστολή όμως δεν είναι αυτή και δεν πρέπει να πιστέψεις πως είναι αυτή, όταν ο κόσμος σε φωνάζει, οι σειρήνες σε καλούν από όλες τις πλευρές.
Όπου και να είσαι στην Πολιτεία ή στην ερημιά, στάσου μια φορά από τον μεγάλο θόρυβο και άκουσε. Άκουσε όπως άκουαν πάντα οι ταπεινοί και οι απλοί, οι σοφοί και οι άγιοι. Άκουσε την συναυλία που παίζει το δοξάρι του θεού πάνω στο όργανο του κόσμου πάνω στις ιερές χορδές της ζωής σου. 
Άκουσε γιατί σε αυτό το μεγάλο άκουσμα έγκειται όλη η ουσία της ζωής σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: