Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ....

.......... σε ανακοίνωση στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης
 Σε συνέχεια της πρόσφατης μακρόσυρτης ανακοίνωσης της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον κ. Γ. Μυλωνάκη, με την οποία «εγκαλεί» τη Δημοτική Αρχή Κισάμου και το Δήμαρχο κ. Θ. Σταθάκη, για το γεγονός ότι «τολμήσαμε» (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση) να προβούμε δημόσια σε παράθεση στοιχείων για την αποτύπωση της πραγματικότητας σε σχέση με την οικονομική και επιχειρησιακή λειτουργία του Δήμου - χωρίς να υπάρχει από πλευράς μας καμία διάθεση απαξίωσης ή αμφισβήτησης του όποιου έργου συντελέσθηκε τα προηγούμενα χρόνια - θεωρούμε υποχρέωση μας να επαναλάβουμε στον κ. Μυλωνάκη και τους συνεργάτες του, την κατακλείδα παράγραφο της αρχικής ανακοίνωσης μας…
Σε αυτήν καθιστούσαμε απόλυτα ξεκάθαρο ότι «…σκοπός μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, δεν είναι να μπούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση γύρω από το όποιο έργο έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να μπορέσουμε, με ειλικρίνεια, ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και τεκμηριωμένη διεκδίκηση, να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στα πολλά – μικρά και μεγάλα – προβλήματα της Κισάμου και των κατοίκων της, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο διαφάνεια – συμμετοχή – σύνθεση.»
Τη στάση μας αυτή, ο τέως Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, φαίνεται ότι την εκλαμβάνουν ως αδυναμία μας, αρνούμενοι να την αποδεχτούν, απ’ ότι φάνηκε από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης τους, στην οποία και υιοθετούν μια σειρά από μειωτικούς χαρακτηρισμούς και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Σταθάκη.
Σ’ αυτό το δρόμο, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη μείζονα αντιπολίτευση, η οποία ως φαίνεται αδυνατεί να αντιληφθεί το θεσμικό της ρόλο και να συμβάλλει εποικοδομητικά στην  προσπάθεια αναβάθμισης των λειτουργιών του δήμου μας και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε επιλέξει το δρόμο της σοβαρότητας, της ειλικρίνειας, της διαφάνειας μα πάνω απ’ όλα της ευθύνης, βάζοντας πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου και των δημοτών μας. 
Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά στην ανακοίνωση της μείζον αντιπολίτευσης, κοντός ψαλμός αλληλούια… Μακάρι τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη να είναι τέτοια ώστε να μην υπάρξουν «ρωγμές» στη βιώσιμη και αποτελεσματική οικονομική λειτουργία του Δήμου Κισάμου…
Οφείλουμε ωστόσο να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα σε σχέση με τα  «οξύμωρα» ερωτήματα που θέτει στους πολίτες, η μείζονα αντιπολίτευση. Πιο συγκεκριμένα:
Για την «εντυπωσιακή εξυγίανση των οικονομικών» περιμένουμε από τη μείζονα αντιπολίτευση να απαντήσει στους δημότες αν τελικά αυτή έχει συντελεστεί από ιδία χρηματοδότηση του κ. Μυλωνάκη προς το Δήμο, όπως διατείνονται οι συνεργάτες του τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά καθώς και γιατί τα 500.000 € έσοδα (τα οποία σημειωτέον αφορούν έσοδα των δύο τελευταίων ετών προερχόμενα από τα τέλη είσπραξης από το Μπάλο-Γραμβούσα και τα αιολικά πάρκα) δεν επενδύθηκαν για την ανάπτυξη και βελτίωση των ως άνω περιοχών;
Όσο δε για την προσπάθεια τους να εμφανίσουν το Δήμαρχο κ. Σταθάκη, δήθεν ως τον υπαίτιο της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε κατά το παρελθόν, αυτή πέφτει στο κενό καθώς οι πολίτες έχουν και νου και γνώση. Και αυτό που τελικά φαίνεται να τους προβληματίζει δεν είναι τόσο η οικονομική βιωσιμότητα του δήμου μας αλλά το ότι ο κ. Σταθάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, οι οποίοι και «εκτόξευσαν» το ποσοστό στήριξης τους στο πρόσωπο του, όπως φάνηκε μετά και τη Β’ Κυριακή των πρόσφατων δημοτικών εκλογών…
Τέλος, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές πως καμία γκρίνια δεν υπάρχει από πλευράς μας καθότι γνωρίζαμε τι θα παραλάβουμε και σε καμία περίπτωση δεν το χρησιμοποιήσαμε ως «άλλοθι» για το τι θα πράξουμε. Αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα να κάνουμε αξιολογική αποτύπωση των στοιχείων που παραλάβαμε προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες. 
Σε κάθε των περιπτώσεων, η κοινωνία έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα και για την παρούσα Δημοτική Αρχή, εχθρός είναι μόνο αυτά. Οι ανακοινώσεις για λόγους αντιπολιτευτικού εντυπωσιασμού δεν βοηθούν τον τόπο και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: