Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Την Κυριακάτικη ρουτίνα των εκατοντάδων λουομένων στο Λαφονήσι, ήρθε να αναστατώσει ένα ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε ουσιαστικά… ανάμεσά τους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του. Πρόκειται για το ιδιωτικό ελικόπτερο “Eurocopter EC 120-B, Colibri” που ανήκει σε Έλληνα και έχει έδρα το αεροδρόμιο των Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”. Ο λόγος της επίσκεψής του στην διασημότερη παραλία της Δυτικής Κρήτης, παραμένει άγνωστος καθώς και το εάν έχει πάρει άδεια, να περάσει από τον εναέριο χώρο της Κρήτης αλλά και να… προσγειωθεί, ανάμεσα σε κόσμο, πάνω σε σπάνια είδη της κρητικής χλωρίδας και σε μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο προστασίας “Natura”.
Διακοπές κάποιου εκκεντρικού κοσμοπολίτη, καταγραφή εικόνων και τοπίων για κάποια παραγωγή, χαρτογράφηση της περιοχής; Όποιος κι αν είναι ο λόγος της επίσκεψης περιμένουμε να γνωστοποιηθεί από τους αρμόδιους.
Και πάνω απ’ όλα, περιμένουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης τέτοιων μνημείων της φύσης, να εκπονείται και να εφαρμόζεται.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: