Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αποφάσισαν να βάλουν και αλλού ψηφιδωτά οι της ΝΕΣΚ....μετά και την ομαδική δουλειά τους στην Ομογενών Αμερικής στον δρόμο που οδηγεί προς την παλιά αγορά της πόλης!!
Το ζητούμενο σε αυτήν την προσπάθεια, που είναι πράγματι αξιέπαινη και έχει επαινεθεί επανειλημμένως από αυτό το μπλοκ, είναι αν πάνε να δείξουν τα έργα τους ή προσπαθούν να ομορφύνουν κάποιες παραμελημένες γειτονιές κάποια θεοσκότεινα στενά ή κάποιους δρόμους που είναι ξεχασμένοι από τους υπόλογους. Θέλω να πιστεύω ότι εκεί που τοποθετήθηκαν, τα κατά γενική ομολογία όμορφα έργα τους, μπήκαν για να αναβαθμίσουν μια περιοχή που τα μαγαζιά είναι κλειστά και ερειπωμένα και χρειάζεται η στήριξη τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: