Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΩΣΤΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.......

Ερωτηματολόγιο έστειλε ο γερμανός αξιωματούχος ΦΟΥΧΤΕΛ σε όλους του δήμους της Ελλάδος και ζητά να ενημερωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία των δήμων, την πολιτιστική τους δραστηριότητα μέχρι και τον τρόπο που κάνουν διαχείριση απορριμάτων.
Στο όνομα της «Ελληνογερμανική Συμμαχία», ζητά στοιχεία, όπως: δημογραφικά χαρακτηριστικά, υφιστάμενες υποδομές και βιομηχανικά πάρκα, τουριστική υποδομή, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.ά. υποδομές εκπαίδευσης, νοσοκομεία κ.ο.κ.
Επίσης τα χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας σε συνδυασμό με προβλήματα ρύπανσης, η διαχείριση απορριμμάτων (με κάθε λεπτομέρεια, όπως τρόπος αποκομιδής-προορισμός κ.ά.), τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας και τέλος, αν υπάρχουν σχέσεις με δήμους από τη Γερμανία και ελληνογερμανικούς συλλόγους.

Να κάτεχα δα πήρε ο νέος δήμαρχος μας κάτι τέτοιο; Κι αν ναι τον παρακαλώ να μας ενημερώσει πως θα απαντήσει στον κατακτητή. Ήδη πολλοί δήμοι της Κρήτης αντί για απάντηση του έστειλαν τον ονομαστικό κατάλογο με τους νεκρούς και εκτελεσμένους από τους ναζί.... 
Εμείς μπορούμε άνετα να γεμίσουμε 3-4 σελίδες, Μαλάθυρο-Κατσοματάδω, Καστέλλι και τ' άλλα χωριά τις γεμίζουν άνετα!!!
Ας μην υποκύψουμε κι άλλο φτάνει πια ο εμπαιγμός....Ποιος άραγε θέλει να είναι μέλος μιας ελληνογερμανικής συμμαχίας; Κανείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: