Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ....

Αντιγράφω από το zougla.gr
Συνεχίστηκε η διενέργεια εντατικών και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το περασμένο πενθήμερο (11-09 έως 15-09-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κρήτη, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
Σε ταβέρνα στον Πλάτανο Κισάμου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ απασχολούνταν δύο άτομα που δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.
Σε καφετέρια – ταβέρνα στα Φαλάσερνα Κισάμου, βρέθηκε να απασχολείται ένα άτομο, το οποίο δεν αναγραφόταν τους Πίνακες Προσωπικού.
Σε εστιατόριο – καφετέρια στο Καστέλι Κισάμου, διαπιστώθηκε η λειτουργία του έχοντας παραβιάσει την απόφαση σφράγισης του Δήμου Κισάμου. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη μία γυναίκα, ως ομόρρυθμη εταίρος, προκειμένου να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Δικογραφία σχηματίστηκε από το Α.Τ. Κισάμου.
Σε ταβέρνα στην Κίσαμο διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Πάντως από τιμές δεν βλέπω τίποτα παράνομο αυτό που καίει όλους μας... οπότε μάλλον τα αδικήματα είναι κάτω του πταίσματος..... Γιατί μπορεί να είναι παράνομη η αδήλωτη εργασία, αλλά εμείς είμαστε μόνο οι παράνομοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: