Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!! ΕΜΕΙΣ;

Ανάδειξη Μνημειακών Ελαιοδένδρων
Ο Δήμος Πλατανιά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον ΣΕΔΗΚ, για την προστασία και ανάδειξη των μνημειακών ελαιόδεντρων, συνεπής με τις προσπάθειες του για την ανάδειξη και προστασία των ιστορικών ελαιοδένδρων, προχώρησε σε εργασίες ανάδειξης των Ελαιοδένδρων στα Παλαιά Ρουμάτα και της Υψωμένης Ελιάς του Βατόλακκου. 
Πρόκειται για τα δύο κηρυγμένα από τον ΣΕΔΗΚ, μνημειακά ελαιόδεντρα του Δήμου Πλατανιά, τα οποία μαζί με την Μνημειακή Ελιά των Βουβών (ΦΕK κήρυξης 284/Β΄/10.4.1997) και τα υπόλοιπα κηρυγμένα από τον ΣΕΔΗΚ, μνημειακά ελαιόδεντρα της Κρήτης, πρόκειται να διεκδικήσουν το βραβείο “EUROPA NOSTRA”, που απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε αυτό το σημείο θέλω να το ξαναπώ για πολλοστή φορά και πολύ λαϊκίστικα .... όσα περισσότερα ελαιόδενδρα κηρύξουμε μνημειακά τόσα λιγότερα καυσόξυλα θα βρουν οι επιτήδειοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: