Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ενημέρωση και καταγραφή αναγκών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κισάμου
έγινε σήμερα Πέμπτη στο πλαίσιο επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Αντιδημάρχου Παιδείας Βασίλη Γλαμπεδάκη.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κισάμου τις επισκέψεις σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμας εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου πραγματοποίησαν από κοινού ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Κισάμου, αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών Βασίλειος Γλαμπεδάκης. Ειδικότερα, οι κ.κ. Σημανδηράκης και Γλαμπεδάκης επισκέφθηκαν, τα κάτωθι σχολεία:
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κισάμου (ΕΕΕΕΚ ΚΙΣΑΜΟΥ)
Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Κισάμου
Ενιαίο Λύκειο Κισάμου
1ο Γυμνάσιο Κισάμου καθώς και το
Δημοτικό Σχολείο Έλους, 

Βασικός σκοπός των εν λόγω επισκέψεων, ήταν η ενημέρωση και η καταγραφή των λειτουργικών αναγκών και των προβλημάτων των σχολικών μονάδων και η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ...
...... σε θέματα υποδομών των σχολείων και πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και του κ. Γλαμπεδακη.
Όπως επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σημανδηράκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γλαμπεδάκη, η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, σε συντονισμό πάντοτε με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δύναται να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης και επίλυσής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στην περιοχή. Παράλληλα, τόνισαν πως τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και η νέα Δημοτική Αρχή θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.
Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε σαφές πως παρά τις μειωμένη χρηματοδότηση που διαθέτει το Κράτος προς τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, ο Δήμος Κισάμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, αποχέτευσης, αγοράς αναλώσιμων υλικών κλπ) καθώς και για την εκτέλεση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων επισκευής και συντήρησης των σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: