Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

Πάνω από 3 φορές τώρα και 3 χρόνια γράφω οτι είναι απαραίτητη η διδασκαλία της ντόπιας ιστορίας στα σχολεία .... μάλιστα, δεν θα αποκαλύψω ακόμα το σχολείο, αλλά μια ώρα ήδη προγραμματίζεται σε σχολείο της πόλης! Φυσικά ο δήμος του Πλατανιά με τον δραστήριο δήμαρχο του...έκανε και ένα βηματάκι παραπέρα!!!

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης, με έγγραφο του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τους συναρμόδιους Υφυπουργούς και σε διάφορους άλλους εμπλεκόμενου Φορείς, καταθέτει τις σκέψεις και τις προτάσεις του σχετικά με τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 
Όπως αναφέρει ζούμε σε μια χώρα που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Κάθε της σπιθαμή έχει τη δική της παρουσία και συμβολή τόσο στην αρχαία όσο και στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία, θεωρεί ότι αποτελεί καθήκον της πολιτείας οι νέοι μας να γνωρίσουν την ιστορία του χωριού ή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: