Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

Αιφνιδιαστικά θα λέγαμε επισκέφτηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου το κέντρο υγείας Μοιρών ο Διοικητής της 7ης ΔΥΠΕ κ. Αντώνη Γρηγοράκης.
Σκοπός της επίσκεψης ο ησυχασμός των εργαζομένων, του νοσηλευτικού προσωπικού, των γιατρών αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας μετά τον αναβρασμό που επικρατεί από την κοροϊδία που έχουμε υποστεί από την ακατάσχετη παροχολογία για γιατρούς -παιδίατρους κτλ, την ίδια ώρα που τα Κέντρα υγείας όχι μόνο των Μοιρών αλλά όλης της ενδοχώρας της Κρήτης είναι αποδυναμωμένα από γιατρούς Παιδίατρους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ειδικότητες όπως μικροβιολόγων που δεν υπάρχουν σε κάποια κέντρα υγείας όπως αυτό των Μοιρών. 
Σαν Ενεργοί Πολίτες Δήμου Γόρτυνας –Φαιστού Πολιτείας θεωρήσαμε χρέος και υποχρέωση μας να παρέμβουμε δυναμικά- να θέσουμε τα εν λόγο προβλήματα στον κ. Γρηγοράκη και να αποσπάσουμε δέσμευση από τον ίδιο για στελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τα κέντρα υγείας Μοιρών και Χάρακα όπως ότι ο παιδίατρος του κέντρου Υγείας Χάρακα θα επιστρέψει στη θέση του κι οι βάρδιες του θα γίνονται στο κέντρο υγείας κι όχι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Θέσαμε το ζήτημα του ευτελισμού της Υγείας γενικότερα που παραπαίει στο καιάδα του αφανισμού με την ασκούμενη πολιτική και την ιδιωτικοποίηση της υγείας με την ΕΣΑΝ ΑΕ και με αυτόν το τρόπο θεσπίζεται η αγορά της υγείας.[Τίποτα για αυτό ο κ Γρηγορακης ]
Βάλαμε σαν ζήτημα στον κ Γρηγοράκη το σχεδιασμός της έκθεσης της ΤASK FORCE που προαναγγέλλει την κατάργηση των Κέντρων Υγείας σε περιοχές με πληθυσμό κάτω των 50.000 πενήντα χιλιάδων. Σχεδιάζουν και προχωρούν στην σταδιακή αποδυνάμωση ως την κατάργηση των Κ.Υ, αφήνοντας την ενδοχώρα ουσιαστικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στο έλεος της τύχης![Αρνήθηκε ότι θα γίνει έτσι ..]
Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε στο Διοικητής της 7ης ΔΥΠΕ κ. Αντώνη Γρηγοράκης είναι κι αυτό των οδηγών ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας όπως ο Χάρακας κι η Βιάννο. 
Συγκεκριμένα μιλήσαμε για το χαμό συνάνθρωπων μας στο Ασήμι αλλά κι άλλου από την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων που οι άνθρωποι μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών μέχρι τα κέντρα υγείας. Στο Χάρακα δεν υπάρχει πρωινή βάρδια κι έτσι το ασθενοφόρο είναι παροπλισμένο μέχρι την επομένη βάρδια.
Ρωτήσαμε τον κ Γρηγοράκη αν αυτή είναι η υγεία που σαν υπεύθυνος της 7ης ΔΥΠΕκ οραματίζεται για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της ενδοχώρας. Τον ρωτήσαμε γιατί δεν παραιτείτε από τη θέση του όταν απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αλλά δεν πήραμε απάντηση ούτε όταν ξανατέθηκε το ίδιο ερώτημα. 
Σε όλα τα παραπάνω ο κ Γρηγοράκης είπε οτι μεριμνά και θα στελεχώσει με γιατρούς το κέντρο υγείας Μοιρών και Χάρακα, οι παιδίατροι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους για να κάνουν τις βάρδιες τους στα κέντρα υγείας κι όχι στο Βενιζέλειο.
Για τους οδηγούς ασθενοφόρου του κέντρου υγείας Χάρακα παραδέχτηκε απλά ότι υπάρχει πρόβλημα κι ότι θα …μεριμνήσει.
Απαντήσαμε ότι θα μεριμνήσουμε κι εμείς σαν Πολίτες αυτού του παρατημένου κι εγκαταλειμμένου Νότου, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας αν συνεχίσετε σε αυτήν τη λογική.
Φτάνει πια η κοροϊδία κι ο εμπαιγμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: