Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Του Κώστα Σ. Χαρτζουλάκη
Μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, συνέχεια μιας πλαστής ευημερίας με δανεικά, η χώρα δεν φαίνεται να φτάνει στο τέλος μιας εποχής που δημιούργησε τα σημερινά προβλήματα. Της εποχής που ζούσαμε με δανεικά, ξοδεύοντας περισσότερα από όσα παράγαμε. Και αυτό γιατί δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Έχουμε ξεχάσει να παράγουμε (ζώντας με τις επιδοτήσεις), και προπαντός να παράγουμε ανταγωνιστικά 
Το πολιτικό σύστημα δεν παρουσιάζει την πραγματικότητα, αλλά χαϊδεύει αυτιά και πλειοδοτεί σε υποσχέσεις. 
Οι πολιτικοί κυρίως, αλλά και οι πολίτες, δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα.
Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει με προχειρότητα διστάζοντας να προχωρήσει αποφασιστικά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις παρότι απαιτούνται άμεσες δράσεις, ενώ η αντιπολίτευση επιδίδεται πολλές φορές σε λαϊκίστικη πλειοδοσία. 
Εάν θέλουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας, εάν δεν θέλουμε να χειροτερεύει το βιοτικό μας επίπεδο και να μειώνονται τα εισοδήματά μας, θα πρέπει να δούμε το παρόν και το μέλλον με άλλο πρίσμα. Εάν θέλουμε πρόοδο και ευημερία οφείλουμε να τις κατακτήσουμε. Και να κατανοήσουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή νοοτροπίας και ριζικές μεταρρυθμίσεις. Αλλιώς συνεχίζουμε το δρόμο της στασιμότητας, του τέλματος και της φτώχειας.
kchartz@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: