Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο ΝΟΜΟΣ ....

 …….του σεβασμού.
Κάποτε ο Άγιος Φραγκίσκος γονάτισε στο χώμα, αγκάλιασε ένα όμορφο λουλούδι και του μίλησε με τρυφερότητα. «Αδελφούλη μου λουλουδάκι».
Ήταν ο ίδιος Άγος που είδε βαθιά την ομορφιά του κόσμου και την αγάπησε όχι σαν ειδωλολάτρης αλλά ως Άγιος, γιατί μόνο οι Άγιοι μπορούνε να δούνε βαθιά την ομορφιά του κόσμου και της ζωής και όχι οι κολασμένοι και οι ακάθαρτοι.
«Αδελφούλη μου λουλουδάκι» Να ο μεγάλος, ο βασικός Νόμος της ζωής, ο Νόμος του Σεβασμού. «Υπεράνω ημών» έλεγε ο Γκαίτε γιατί υπάρχουν οι μεγάλες ηθικές αρχές και τα αιώνια ιδανικά που φέρει η καθαρή και φωτισμένη ζωή του ανθρώπου και πάλι «κάτω ημών» υπάρχει το μικρό και ταπεινό και το ελάχιστο μέσα από το οποίο εκφράζεται και αντικατοπτρίζεται το Μέγιστο και το Ύψιστο.
Νομίζεις ότι κοιτάς τον ζητιάνο, τον εργάτη και τον ελάχιστο αλλά να μην βλέπεις το κατώτερο σου αλλά να βλέπεις τον ίσο, τον αδελφό σου και τον συνάνθρωπο σου.
Στάσου με ευλάβεια και σεβασμό να χαιρετήσεις την ζωή και μην αφήσεις ποτέ τα μάτια σου να βλέπουν περιφρονητικά την αγία περιοχή της «Ψυχής των Άλλων».
Παπαδημητράκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: