Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ

Επίτιμο Διδάκτορα, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Γερμανού καθηγητή και συγγραφέα κ. Χάινς Ρίχτερ,  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη! 
Θα τον κάνουν επίτιμο εκεί στο Ρέθυμνο γιατί ο εν λόγω κύριος είπε μεταξύ άλλων.....ότι η Μάχη της Κρήτης δεν ήταν κάτι σημαντικό στο πλαίσιο των συνολικών επιχειρήσεων του Β΄ΠΠ, ότι η καθυστέρηση για 6 εβδομάδες της επιχείρησης BARBAROSSA ήταν μύθος, ότι το αντάρτικο στην Κρήτη ήταν ασήμαντο και άλλα- απαξιωτικά-  για τη Μάχη.
Πιστεύω να έχει άλλη εντύπωση για τις εκτελέσεις και το κάψιμο χωριών..αλλιώς καλό θα ήταν να τον πάνε (οι Πρυτάνεις που θα τον βραβεύσουν) καμιά βόλτα σε Κάνδανο -Μαλάθυριο και Βιάννο!!! Θα του κάνει καλό ο αέρας σε αυτά τα μέρη είμαι σίγουρος!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: