Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

.....για τα « Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»
Η εφημερίδα του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου με τίτλο «Τα Μαντάντα του 4ου Νηπιαγωγείου» διακρίθηκε στην κατηγορία του μαθητικού εντύπου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 59ο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η απονομή των βραβείων έγινε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στην Στοά Βιβλίου. 
Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Στεφανουδάκη Άννα, Ελευθεριάδου Ευανθία, Κολοκυθά Ιωάννα, Μούντη Άννα και μαθητές. Το βραβείο παρέλαβαν οι μαθητές: Δασοπούλου Κασσάνδρα, Μπατιστάκη Γεωργία, Πατεράκης Αντώνης, Σκορδυλάκης Διονύσης.  Στην εισήγηση της η Επιτροπή Βραβείων αναφέρθηκε στα «Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου» ως «ένα αξιόλογο έντυπο της προσχολικής εκπαίδευσης, που διακρίθηκε για τη ζωντάνια, την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και το θεματικό πλουραλισμό των κειμένων του».  Η Επιτροπή Βραβείων συγχάρηκε τα παιδιά «για τη δημιουργική τους προσπάθεια καθώς και τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς τους». Η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου, Στεφανουδάκη Άννα, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή, αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο στην έκδοση της εφημερίδας αλλά και στην συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και δυο σημαντικών ξεχωριστών ανθρώπων των κ.Αντώνη Μουντάκη και της κ. Ελένης Τουλουπάκη που με τη βοήθεια τους ο στόχος της έκδοσης επιτεύχθηκε.  Όπως δήλωσε η κ.Στεφανουδάκη η εφημερίδα θα συνεχίσει την  πορεία της.
Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Νηπιαγωγείο έδωσε η παρουσία της καταξιωμένης συγγραφέως Σοφίας Μαντουβάλου που βρέθηκε δίπλα τους σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το σχολείο. Καθώς και η παρουσία γονιών, φίλων και της κ. Ελένης Τουλουπάκη–Μουντάκη ως εκπροσώπου της εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες». 
Μια  βραδιά απονομής με πολύ συγκίνηση, χαμόγελα και ενθουσιασμό καθώς η βράβευση αυτή αποτελεί ηθική ικανοποίηση για όλους όσους προσπαθούν και δημιουργούν, πόσο μάλλον για μαθητές νηπιαγωγείου μιας επαρχιακής πόλης της  νησιωτικής Ελλάδας. Το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου βρέθηκε στην καρδιά της Αθήνας με δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση και ένα σπουδαίο εγχείρημα για να βραβευτεί. Συγχαρητήρια αξίζουν όχι μόνο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, τους ειδικούς συνεργάτες και όλους όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας του σχολείου. Η βραδιά απονομής των βραβείων αποτέλεσε σημαντική εμπειρία καθώς η παρουσία σημαντικών λογοτεχνικών προσωπικοτήτων όπως της Λίτσας Ψαραύτη, που έλαβε βραβείο για τη συνολική της προσφορά, αλλά και της Αγγελικής Βαρελλά, της Ζωής Κανάβας, και άλλων συγγραφέων δημιούργησε πολύ τιμητική ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: