Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Οι αρχαιότητες στη θέση "Μπουρούνι – Μακρύς Τοίχος" στην περιοχή της Φαλάσαρνας του Δήμου Κισσάμου εντοπίστηκαν το 1987 και έκτοτε η αρμόδια πρώην ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, νυν Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ασκεί αρχαιολογικό έλεγχο στην περιοχή και συγκεκριμένα έλεγχο των εκσκαφικών εργασιών και κατά περίπτωση μορφολογικό. Στο πλαίσιο της Α΄ φάσης της Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κισσάμου, η Εφορεία τον Ιούλιο 2013 προχώρησε στην πρόταση κήρυξης και προσωρινής οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου στη θέση "Μπουρούνι – Μακρύς Τοίχος" Δ.Δ Πλατάνου Δήμου Κισσάμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3028/2002 "Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς", άρθρο 12, παρ.2. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Εφορείας αφορά μόνο στην κήρυξη και προσωρινή οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου, προσδιορίζει επακριβώς την περιοχή ελέγχου και δεν περιλαμβάνει πρόταση για θεσμοθέτηση Ζωνών Προστασίας, οι οποίες επιφέρουν περιορισμούς στις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης.
Όσον αφορά στον κηρυγμένο και οριοθετημένο Αρχαιολογικό Χώρο Φαλάσαρνας, η Εφορεία έχει ήδη προτείνει την ανάδειξη της ιδιαίτερα αξιόλογης αρχαιολογικής θέσης με την ένταξη του έργου στο νέο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σ.Ε.Σ. 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: