Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Πήγα να δω τι έγινε αλλά ως γνωστών μόνο αυτοί ξέρουν, λένε ότι πήγαιναν με 150+, αλλά όπως και να χει .... τι να πεις ? 
Τρία παιδιά μας άφησαν κι άλλο ένα το παλεύει, σημάδια από φρένα πουθενά, αδιάβαστα πήγαν ... κρίμα, τέσσερις οικογένειες. Τι να λέμε ? μας φταίει ο κόμβος, μας φταίει το τοιχίο που ήταν μπετό, μας φταίει το παιδικό μυαλό? το αλκοόλ ? τι? Μας φταίει η χώρα που ζούμε, αυτό μας φταίει, η χώρα αυτή που εδώ και δεκαετίες μεγαλώνει απαίδευτους ανθρώπους. Ρε μ@λ@κα Έλληνα, οι τελειωμένοι οι Φιλανδοί, που είναι μεθυσμένοι απ' της εφτά το πρωί, που οδηγούν σε αυτοσχέδια ράλυ από εφτά χρονών, άμα πιούνε μία μπύρα, όχι δύο, μία, δεν μπαίνουν σ' αυτοκίνητο ! Τι να πω και πως να το εξηγήσω? Το σύστημα των ελληνικών διπλωμάτων έχει σκοπό, την είσπραξη παραβόλων και απολύτως τίποτα άλλο,μηδενική οδική παιδεία, τίποτα λέμε, η ελληνική δημοκρατία, έχει χεσμένους και μας και τα παιδιά μας . Η χώρα του ότι να ναι, στους δρόμους της Ελλάδας κυκλοφορούν και υπάρχουν τα πάντα .... τρακαρισμένα αυτοκίνητα ( χωρίς φλας, προφυλακτήρες, φώτα, φτερά ), παπάκια με τελικές 100+ χιλιομέτρων, αγωνιστικά, καφετζήδες και κουριάδες πάνε όπου να' ναι και κατά βάση ανάποδα, διώροφα ποδήλατα, σήματα κρυμμένα (που καμιά φορά είναι και στοπ), σύγχρονοι κόμβοι με τοίχους μπετόν αρμέ, ταμπέλες και καθρέπτες μαγαζιών όπου να ναι ..... τι να πω ? Και ο μ@λ@κας ο Έλληνας, βλέπει ειδήσεις τα αμερικανάκια που μπουκάρουν και σκοτώνουν στα σχολεία ...και λέει, πω ρε μάγκα, ευτυχώς δεν γίναμε ακόμα έτσι ! Τι δεν γίναμε ρε ? τα παιδιά σου αυτοκτονούν στους δρόμους και μάλιστα με της ευλογίες σου, το πιάνεις το νόημα ?
Εύχομαι να μην σας συμβεί ποτέ αλλά ... έχετε κάτσει ένα βράδυ πάνω από κλειστό φέρετρο και να προσπαθείτε να καταλάβετε το γιατί? Πασπάλη το αμάξι στα Χανιά μέσα !!!! πελτές το μηχανάκι στο πουθενά .... γιατί ? τα μαζεύουν σε σακούλα τα πετάνε στον έβενο και εσύ, ένα βράδυ με τον κιμά να πας να πιάσεις το γιατί .... και γω λέω, γιατί πρέπει να πάθεις για να μάθεις ? αφού στο λέω, ξερά και παραστατικά, τι δεν καταλαβαίνεις? 
Δεν σε νοιάζεται κανείς, πάρτο πάνω σου, μάθε τα παιδιά απ την πρώτη μέρα, γίνε πρότυπο, να μην σε δουν να βρίζεις, να τρέχεις, να μην φοράς ζώνη - κράνος, κάτσε με υπομονή να τους εξηγήσεις, πάρτα σ ένα γύρο να τους δείξεις. Μην γίνεσαι σαν τον πατέρα σου, που την Κυριακή τα πίνε , σ' έβαζε στο kadet, η μάνα σου δίπλα να βρίζει και συ να παίζεις ελεύθερος με το αυτοκινητάκι στον πίσω καναπέ. Δεν αρκεί η τύχη, τώρα έχουν κίνηση οι δρόμοι, τα οχήματα είναι ανασφαλή ( άσχετα με το ότι σου λένε άλλα ) και τα 1400 δεν έχουν πια 50 άλογα ..... ξύπνα Έλληνα και σώσε τα παιδιά σου .
Αλεξανδράκης Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: