Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ

Πρώτη κουβέντα τούτη την ημέρα, -αργά το απόγευμα θα μοιραστώ τις σκέψεις μου για το εκλογικό αποτέλεσμα - ολόψυχα λέω το "Εύγε" της συνείδησης, στην κοινωνία της κωμόπολης των Ανωγείων, στους πολίτες των Ανωγείων εδώ στην Κρήτη, για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ που έδωσαν χθες στο πολιτικό μόρφωμα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της "Χρυσής Αυγής". Ψήφισαν 1.729, η "Χρυσή Αυγή" έλαβε ΜΗΔΕΝ ψήφους! Απέδειξαν ότι η ιστορική συνείδηση είναι δυνατόν να θριαμβεύει χωρίς κανένα αστερίσκο χωρίς την παραμικρή έκπτωση! Δεν προσέβαλαν το αίμα των προγόνων τους που πολέμησαν τους ναζιστές, αντιλήφθηκαν πλήρως την ευθύνη που 'χουν οι τωρινές γενιές ν' αντιπαλεύομε κυρίαρχα και πρώτα απ' όλα την κάθε -ακραίας απανθρωπιάς- ναζιστική και φασιστική έκφραση.
Η ΑΝΩγη, απ' όπου και η φωτογραφία .....
της ανάρτησης που γράαφτηκε σε τοίχο στ' Ανώγεια- έγραψε χθες βράδυ, διερμηνεύοντας το αίσθημα της κοινωνίας των Ανωγείων:..."Ηχηρότατο μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, την ώρα μάλιστα που τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση, έστειλαν απόψε τ’ Ανώγεια. Ούτε μια ψήφο υπέρ της Χρυσής Αυγής δεν βρέθηκε στα πέντε εκλογικά τμήματα των Ανωγείων.
Για μια ακόμα φορά οι Ανωγειανοί απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας η φασιστική μπότα. Ψήφισαν δυνατά υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά των νοσταλγών των μαύρων ιδεών, κατά των νοσταλγών του Χίτλερ, κατά των νοσταλγών των ES-ES, κατά των νοσταλγών του Γκέμπελς, κι όλων αυτών που αιματοκύλησαν την Ευρώπη".
---
Εύγε και πάλι στην κοινωνία των Ανωγείων!...
Δυστυχώς τα πανελλαδικά αποτελέσματα της "Χρυσής Αυγής", εντελώς διαφορετικά συναισθήματα μας δημιουργούν, μα όλα κείνα, θα τα πούμε σε επόμενη ανάρτηση.
Δημήτρης Τζανακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: