Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

5 λεπτά θέλει το πυροσβεστικό να πάει από το Λιμάνι Κισάμου ως και τον Πλάτανο και 10 λεπτά να περάσει τα 400 μέτρα της Ηρώων Πολυτεχνείου μέσα στην πόλη.... αυτό κι αν είναι πρόβλημα!! 
Ευτυχώς ως και σήμερα έχουμε σταθεί τυχεροί ...όμως καλό είναι να λυθεί αυτό το πρόβλημα των διπλοτριπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων της μοναδικής λεωφόρου μας!!!! 
Εξάλλου το καλοκαίρι πλησιάζει και καλό είναι να μην περιμένουμε την τελευταία στιγμή όπως έως και σήμερα έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. 
Είναι ώρα πλέον να καταλάβουμε ότι για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά σαν πόλη αλλά και σαν προορισμό (εμπορικό ή τουριστικό) πρέπει να φτιάξουμε τα αυτονόητα. Χώρους στάθμευσης, περιορισμό στα παρκαρίσματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά και το σπουδαιότερο να μονοδρομήσουμε τους δρόμους που έχουν πάρει έγκριση! 
Ας μην περιμένουμε να γίνει μια συγκοινωνιακή μελέτη που την ακούμε χρόνια τώρα και δεν την βλέπουμε..αλλά ας κάνουμε αυτά τα μικρά που μπορούμε ώστε να ξεφρακάρουμε την πόλη αλλά και τους εαυτούς μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: