Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Η αστυνόμευση μέσα στην πόλη δεν έχει να κάνει με το αν φοράς την ζώνη σου ή αν κρατάς το δίπλωμα σου ...και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το όχημα της αστυνομίας που σε γράφει να είναι παρκαρισμένο παράνομα ..αλλά χρειαζόμαστε την αστυνόμευση για όλα τα υπόλοιπα που θα μας κάνουν πόλη.
Έχει χώρο και καιρό η αστυνομία να μας σταματήσει εκτός πόλεως και να ζητήσει όλα αυτά που θεωρεί απαραίτητα  ..όμως όπως και να το κάνουμε είναι ολίγον παράλογο να σε σταματήσει μόλις ξεκινάς από το βενζινάδικο και να σου ζητήσει το δίπλωμα σου, δημιουργώντας ένα μποτιλιάρισμα άνευ προηγουμένου στους στενούς δρόμους μας. Θεωρώ λοιπόν καθαρά εισπρακτικό το γεγονός και μάλιστα σε μια εποχή πολύ φτώχειας... μιας και δεν γίναμε από την μια μέρα στην άλλη πλούσιοι επειδή βγήκε το ΣΥΡΙΖΑ.
 - Επειδή κάτι πήρε το αυτί μου ότι η δημοτική αρχή θέλει όλα αυτά για το καλό μας ή για το καλό της πόλης, ας ξεκινήσει από τα ποιο απλά ..στάθμευση, παράνομα παρκαρίσματα, γκαζιές....μετά θα έλθει και η σειρά για τα υπόλοιπα. Χρειαζόμαστε χρόνο να μάθουμε ότι και μέσα στην πόλη είναι απαραίτητη η ζώνη ή να κρατάμε τα χαρτιά μας, ..γιατί ως τώρα δεν μας ενδιέφερε μιας και όλοι μας γνωριζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: