Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΛΕΠΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ..ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικά πήρε στο Ηράκλειο ΣΥΡΙΖΑ με 47,85%. Στην 6η και 7η θέση πανελλαδικά το Λασίθι με 43,50% και τα Χανιά με 43,10%.
Στο Ηράκλειο τα πιο χαμηλά ποσοστά της πανελλαδική για τη ΝΔ με 18,53%. Τρίτο χειρότερο ποσοστό πανελλαδικά στα Χανιά με 20,63%.
Πάτωσε στην Κρήτη και η Χρυσή Αυγή αφού στο Ηράκλειο όπως και στο Λασίθι είχε το χειρότερό της αποτέλεσμα με 2,81%, στο Ρέθυμνο είχε μόλις 3,11% ενώ το 6ο χειρότερο ποσοστό της καταγράφηκε στα Χανιά με 4,33%. Πολλοί συνδέουν το αυξημένο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στα Χανιά με την έντονη παρουσία στρατιωτικών στο νομό.
Πολύ υψηλά ποσοστά και για το Ποτάμι στην Κρήτη αφού στα Χανιά έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικά με 12,16%, στο Ρέθυμνο υο 3ο με 9,46%, στο Λασίθι το 5ο με 8,03% και στο Λασίθι το 6ο με 7,87%.
Ηράκλειο (5,06%), Λασίθι (4,85%) και Ρέθυμνο (4,57%) έδωσαν υψηλά ποσοστά στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, όχι όμως και τα Χανιά όπου κατέγραψε μόλις 2,10%, πολύ κάτω από το ποσοστό που έλαβε στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.
Το 4ο υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά κατέγραψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά με 0,82%.
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί συνδέουν το αυξημένο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στα Χανιά με την έντονη παρουσία στρατιωτικών στο νομό.
Δηλαδή τι θες να πεις οτι οι στρατιωτικοί ψηφίζουν χρυσή αυγή μαλακισμένα συμπεράσματα τι γίνεται μέσα στο παραβάν κανείς δε βλέπει.