Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Ακόμα ένα έργο Μυλωνάκη υλοποιείται στο Δήμο μας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που όριζαν οι μελέτες. Η όποια καθυστέρηση του έργου οφείλετε μάλλον σε διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα και θεωρώ ότι το έργο σύντομα θα ολοκληρωθεί. Στην ολοκλήρωση του το έργο προβλέπει τη σύνδεση της παλαιάς με τη νέα εθνική οδό στο Δραπανιά και με τα υπόλοιπα της χρηματοδότησης θα γίνουν άλλα 300 μέτρα από την αερογέφυρα του Κορφαλώνα προς την πόλη της Κισάμου. Σε σχέση με την αρτιότητα του έργου κανείς αιρετός δεν είναι μηχανικός, τώρα αν κάποιοι μέσα στα πλαίσια του ξερόλα γνωρίζουν από μελέτες ας ετοιμάσουν καμιά δεκαριά να προχώρηση ο τόπος ακόμα πιο γρήγορα από ότι είχε ξεκινήσει να τρέχει επί Μυλωνάκη. 
   Με αγωνία περιμένω μελέτες και έργα της νυν Δημοτικής αρχής να αρχίσουν να εντάσσονται και να υλοποιούνται.
  Μιχάλης Θεοδώρου Θεοδωρογλάκης

13 σχόλια:

Σκουλάκη Ρούλα είπε...

Ίσως θα ήταν καλό αν μπορούσε κάποιος να εξηγήσει στον κόσμο τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτός ο υποτιθέμενος κόμβος και ποιο είναι το τελικό στάδιο. Ειλικρινά θα ήθελα μία απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε.. αυτή την απορία έχουμε όλοι. Χάθηκε να ενώσουν την εθνική κατευθύαν με τα Χαιρεθιανά με αερογέφυρα; Χάθηκε να φτιάξουν ένα τελεφερίκ από την Κουνουπίτσα στο ΚΤΕΛ; Χάθηκε να φτιάξουν ένα γήπεδο γκολφ στο ακρωτήρι; Χάθηκε να φτιάξουν ένα υποθαλάσιο τούνελ λιμάνι-Καστέλλι; Αλλά που μυαλό. Χαλάνε τα λεφτά σε ανούσια έργα για να τρώνε οι εργολάβοι.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω κ ι εγω ενα κόμβο μπροστά στο μαγαζί μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,
ο αιρετός έχει την υποχρέωση να ελέγχει αυτό που του προτείνουν, ειτέ αυτός είναι μηχανικός, οικονομολόγος κλπ και να βάζει πάνω από όλα το κοινό συμφέρον. Δηλαδή δεν θα ήταν προτιμότερο να αναπτυχθεί το παράλληλο και το κάθετο οδικό δίκτυο μεταξύ των κόμβων Κωρφαλώνα και Νοπηγείων και να αναβαθμιστούν οι υπάρχοντες κόμβοι?
Αντί αυτού, επιλέξαμε να κατασκευάσουμε ένα επιπλέον ενδιάμεσο "κόμβο" με μία είσοδο-έξοδο... κατά τα λοιπά, άρτιο και άψογα εκτελεσμένο σύμφωνα με τις μελέτες. Δεν νομίζω ότι κατηγορεί κανείς τον εργολάβο κακή εκτέλεση του έργου, αλλά διερωτόμαστε όλοι για την σκοπιμότητα αυτού και ασφαλώς διερωτόμαστε γιατί αγνοείται επιμελώς από όλους τους φορείς η αναγκαιότητα της αναβάθμισης των υπαρχόντων κόμβων!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κόμβος αγαπητή κυρία Ρούλα χρησιμεύει για να πηγαίνουμε στο χωριό μας οι Δραπανιανοί και όχι μόνο! Μέχρι πρότεινος μπαινοβγαίναμε σαν ποντίκια με πραγματικό κίνδυνο. Όλα αυτά τα παλιά χρόνια δεν διαβάσαμε κάποια ανάρτηση ή άλλη δημοσίευση, έστω συμπαράστασης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε. Για κάποιους άλλους που τον θεωρούν παράνομο θα πρέπει να παρατηρήσουν ότι μοιάζει με τον κόμβο Κισσάμου και Νωπηγείων και είναι κατασκευασμένοι με μελέτες και τηρούν προδιαγραφές. Κανένας δεν επέρεται ότι είναι οι τέλειοι και σίγουρα όλοι θα θέλαμε να κατασκευασθούν ανισόπεδοι, κλειστός αυτοκινητόδρομος κλπ κλπ κλπ. Στο δια ταύτα λοιπόν, σε όποιον δεν αρέσει ας πηγαίνει από τα Νωπήγεια ή από τον παλιό εθνικό ή ας περιμένει να ολοκληρωθούν οι παράλληλοι! Χαιρετίσματα !!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα τζόβενα του γλυκού νερού που κάθονται στις καφετέριες, με τους φραπεδομαριναρισμένους εγκεφάλους και σχολιάζουν-μηδενίζουν (νυν και αείν) τα έργα που εκτελούνται με χρήματα τα οποία ήλθαν στην περιοχή μας, με πολύ κόπο και προσπάθεια άλλων, καλό θα ήταν να βάλουν και αυτοί ΄΄πλάτη΄΄ για κάτι περισσότερο για τον τόπο μας, από όποιο μετερίζι μπορούν και να σταματήσουν την αντιμετώπιση των πάντων με γκρίνια και παράπονα.
Σ΄ αυτούς που κομπάζουν για την εκτέλεση έργων έχω να πω ότι λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει, άλλωστε αρμοδιότητα και υποχρέωση των δημοτικών αρχών είναι η εκτέλεση έργων. Σταματήστε λοιπόν να τραβάτε με αυτόν τον τρόπο την πίτα της δόξας, σαν να είναι λουκάνικο που το τραβάνε ντόγκηδες, γιατί να ξέρετε ότι όσο περισσότερο λουκάνικο πάρει ο ντόγκης (dog) τόσο μεγαλύτερο χτύπο τρώει στη μούρη.
Υγειαίνεται !

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον ας πιουν μια δροσερη πορτοκαλαδα με ανθρακικο ορισμενοι ορισμενοι. Δευτερον ο δρομος ανηκει στον ΒΟΑΚ και ειναι εργο με λεφτα της περιφερειας και οχι του Δημου.Αρα ειναι εργο Αρναουτακη οχι Μυλωνακη.
Αφηστε την καινουργια Δημοτικη αρχη να δουμε τι θα κανει και αν δεν μας αρεσει την αλλαζουμε και αυτην. Επισης παψτε οι Καστελιανοι να ειστε μιζεροι. Βγειτε λιγο απο το καβουκι σας και αφηστε την 42. Πηγαινετε και σε αλλα μερη να δειτε τι εργα εχουν γινει τοσα χρονια και ακομα γινονται παρα τους χαλεπους καιρους. Δεν σας φταει ουτε ο Μυλωνακης ουτε ο εργολαβος ουτε καποιοι αιρετοι ουτε ο Σταθακης.
τοσα χρονια που το καρατος ''ειχε'' λεφτα η Κισαμος ηταν η περιοχη με την χαμηλοτερη απορροφισιμοτητα και χρηματοδοτηση σε εργα.
Αρα φταιτε εσεις που ψηφιζατε ανικανους τοσα χρονια.
Παψτε να ειστε κακοβουλοι με ενα εργο που εγινε.Μακαρι να γινονται τετοια εργα αλλα σε σημεια που ''πονουν'' με σωστη κατασκευη και ας ειναι μπροστα απο του αλλου το μαγαζι και οχι το δικο σας. Ολη η κισαμος περναει απο το σημειο.Βεβαια θλιβει το γεγονος να βλεπεις 3 ημερων εργο να εχει μπαλωματα και λακκους.Η Κισαμος ειναι πισω στα παντα και ετσι θα παραμεινει γιατι δεν εχετε ανοιχτο μυαλο..Σας το λεει καποιος που εχει φαει την Κρητη με το κουταλι.Σταματηστε να ασχολειστε με βλακειες και αρχισετε να παρκαρετε εκτος κεντρου γιατι το Καστελι εχει γινει ενα κυκλοφορικακο αισχος.Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Μιχαλη,
Ομολογω οτι τα ''εργα'' της δικης σας δημ αρχης δεν θα μπορεσει αλλη να επιτελεσει..Τοση αδιαφορια, τοση διαπλοκη, συνωμοσια καμια αλλη δεν θα τα καταφερει καλυτερα απο εσας. Και συγχαρητηρια για τις αδειες που εδωσε ο δημαρχος σας(Μυλωνακης) για το πυρηναδικο και τωρα να δουμε πως θα βγαλουμε αυτο το βραχνα απο πανω μας..Μετα μας ενοχλουν τα χημικα της Σηριας..

Ανώνυμος είπε...

Είναι απαράδεκτο να επιβραβεύεται μια Δημοτική Αρχή για έργα που ανήκουν στην Περιφέρεια!Έχουν απίστευτο θράσος όσοι επωμίζονται κάτι που δεν είναι δικό τους!
Και κάτι άλλο (απλή παρατήρηση) που το διαπιστώνω καθημερινά..δεν γίνεται Δήμαρχος κάποιος που έχει μεγάλο πορτοφόλι..ούτε είναι δυνατόν να εμφανίζονται καθημερινά στο Δημαρχείο άνθρωποι και να ζητάνε λεφτά από τον Δήμαρχο επειδή τους είχε ''καλομάθει'' ο παλιός!!

Λεβης είπε...

Καλύτερα να σε Ζηλεύουνε παρά να σε λυπούνται

Ανώνυμος είπε...

Στην προκειμένη περίπτωση δεν ζηλεύει κανείς κανέναν. Αντίθετα λυπούμαστε για τα χάλια σας. Η κισαμος έχει βγάλει πληθώρα αξιόλογων ανθρώπων. αυτοδιοικητικό κανένα. Γιατρό λυπούμαστε κ ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Αλλά αυτοι καλά κάνουν και σας δουλεύουν γιατί γέμιζαν οι τσεπούλα τους σβουριζοντας στο Καστέλι οι υπόλοιποι που δεν είχαν απολαβές τι μυαλό κουβαλάνε;;;;

Μαρια Παπαδοπουλου είπε...

Καλα θα κανουν ολοι οι αρμοδιοι να μην ξανακοιταξουν τον τοπο μας. Αν ημουν Αρναουτακης η Βουλγαρακης ουτε στη φωτογραφια.. Αυτο το χαλι δεν υπαρχει. Με τετοια μυαλα που πας κατακαημενη Κισαμος. Αν φτιαξεις κατι, γιατι δεν εκανες κατι αλλο και αρχιζουν παλι απτην αρχη.
Μετα σ λενε δε το εκανε ο Μυλωνακης,το εκανε ο Βουλγαρακης. Οοοοχι δε το εκανε ο Βουλγαρακης,το εκανε ο Αρναουτακης και παει λεγοντας. Εχω να πω το εξης.. Οχι ενα εργο αλλα ουτε χαλικακι δεν κουνιεται αν δεν τρεξεις να το ζητησεις. Δεν θα ερθει κανεις να σ πει, "εχω ενα ΕΣΠΑ με τοσα χρηματα. Τι θες να σου φτιαξω?"
Μιχαλη αυτα π λες δεν θα τα καταλαβει κανεις. Οτι για να γινουν εσυ μαζι με την ομαδα σας τρεξατε,παλεψατε και ζητησατε επιμονα για μια πιο ομορφη πιο προσητη πιο προοδευτικη, ανοιχτοματα και εξυπνη κοινωνια.Μιχαλη πρεπει να καταλαβεις οτι απλα δεν αξιζει.
Και μια απαντηση στον Φιλο Ανωνυμο.. Μα και φυσικα δεν γινεσαι Δημαρχος αμα εχεις μεγαλο πορτοφολι. Αλλα καλυτερο ειναι να εχεις απο το να περιμενεις να αποκτησεις... Κ οσο αφορα το τελευταιο σχολιο του ιδιου, ο Μυλωνακης βοηθουσε κ βοηθα και τωρα , τους μη εχοντες, οχι γιατι εχει μεγαλο πορτοφολι αλλα γτ εχει μεγαλη καρδια. Και επειδη ο παλιος ειναι αλλιος μακαρι και ο καινουργιος να γινει σαν τον παλιο. Εξαλλου κοινωνικο εργο προσφερε.. Κ μαλιστα αθορυβα , χωρις φωτογραφους,καναλια και δελτια τυπου.
Ευχαριστω για την φιλοξενια.
Παπαδοπουλου Μαρια.

Ανώνυμος είπε...

Μονο που τα λεφτα που προσφερε κ Παπαδοπουλου δεν τα εβγαζε απο την τσεπη του,Ουτε τα εισητηρια που πληρωνε ουτε ΤΙς ΤΟΣΕς ΧΙΛΙΑΔΕς ΨΗΦΟΥς ΟΥΤΕ πολλα αλλα..Μαλλον ταισμενη εισαι και εσυ σαν και πολλους αλλους..οποιος ειναι φιλανθρωπος τα βγαζει απο την τσεπη του..Αλλα ειπαμε..μαντζαρε ΤΕΛΟΣ