Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Αξιοθρήνητος!
Διαβάζω ότι, από τη Λάρισα, ο ηγεμονίσκος εκ Δυτικής Λιβύης δήλωσε ότι «Αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν οδηγήσει στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009, δεν θα χρειαζόμασταν κανένα πρόγραμμα στήριξης» και συμπλήρωσε ότι «Αν το 2010 τα άλλα κόμματα είχαν στηρίξει τις πατριωτικές επιλογές μας αντί να τις πολεμούν λυσσαλέα, σήμερα η Ελλάδα θα είχε ήδη βγει από την κρίση».
Με άλλα λόγια, τα έριξε όλα μας τα δεινά στον Καραμανλή τον Βου, διότι εκείνος ο αλησμόνητα άβουλος και μοιραίος μοσχοθρεμένος μόσχος, δεν επανίδρυσε το κράτος, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά το παρέδωσε βορά στην αδηφαγία των κουμπάρων του.
Το κράτος που προηγουμένως είχε καταστρέψει ο ίδιος ο Mind-the-GAPapandreou και η παρέα των σοσιαληστών συντρόφων του -μάλιστα, ακόμα και την ορθογραφία άλλαξαν ετούτοι ...
..με τη συμπεριφορά τους και την ασέβειά τους- που αμέσως μόλις πήραν πίσω την εξουσία από τη Νέα Δημοκρατία που είχε λεηλατήσει προηγουμένως ό,τι μπορούσε να λεηλατηθεί από τον δημόσιο πλούτο, έπεσαν με τα μούτρα κι αυτοί, νουμεράδα, ξανά στη λεηλασία.
Όλη μας η πορεία των τελευταίων τριάντα χρόνων, είναι διανθισμένη με επεισόδια αναίσχυντης λεηλασίας και από τους δύο μνηστήρες που εναλλάσσονταν στον σοδομισμό της Ελλάδας!
Δεν φτάνει που δεν έχει μάθει ούτε Ελληνικά, σαράντα-τόσα χρόνια που παριστάνει τον πολιτικό παράγοντα, ο διατελέσας υφυπουργός, υπουργός, πρόεδρος κομμάτων και αποκομμάτων. Δεν φτάνει που ως πρωθυπουργός, γυρνούσε ανά την υφήλιο και δήλωνε ότι ήταν πρωθυπουργός μιας «διεφθαρμένης χώρας», τώρα μας πουλάει πατριωτισμό κι από πάνω, ο κλουβιοκέφαλος!
Αλλά ας μείνομε στα προφανή, επειδή αυτή η θλιβερή ιστορία δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα. Στον δρόμο προς την κάλπη, οι περισσότεροι ελπίζομε ότι η δικαιοσύνη, αφού πρώτα εξυγιανθεί, θα κληθεί να διερευνήσει και να εκδώσει το πόρισμά της, για το τι πραγματικά διημείφθη στα πολιτικά σαλόνια της Εσπερίας, προκειμένου να αναγκασθεί ο ανεκδιήγητος κληρονόμος, να γεμίσει το όπλο, να σημαδέψει και να πυροβολήσει στην πλάτη την ελληνική κοινωνία.

Ας περιοριστούμε στο γεγονός ότι δεν είχε, εκτός από την ευφυΐα, ούτε το σθένος να υπερασπιστεί τις επιλογές του και ας επαναλάβουμε για άλλη μια φορά την ευχή, ο ελληνικός λαός, να τον στείλει στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας.
Τι κι αν δεν ήθελα να ασχοληθώ ποτέ πια μαζί του, ούτε και με κανέναν από τους άλλους? Δεν μπορώ να συγκρατηθώ, γιατί αισθάνομαι άσχημα όταν ακούω στο ραδιόφωνο ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι εδώ στην Κρήτη θα ψηφίσουν με κριτήριο το επώνυμο του ανθυποηγετίσκου και καθόλου δε συμφωνώ μ’ αυτούς που αστειεύονται τόσο άγαρμπα, λέγοντας ότι πρέπει να κλειδώσουμε τις γριές και τους γέρους μας στα σπίτια τους, ώστε να μην πάνε να ψηφίσουν τον Γιωργάκη.
Για λογαριασμό των γραιών και των γέρων θέλω να μιλήσω και να τους υπερασπιστώ, γιατί το αποκλείω ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πάνε να ψηφίσουν τον Γιωργάκη ή κάποιο άλλο από τα πολιτικά ρετάλια, εκτός κι αν πάσχουν από γεροντική ανία. Κανέναν δεν θέλουν από αυτούς που μας έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια.
Το λέω επειδή ξέρω κάτι γριές και κάτι γέρους, που μπορεί ποτέ τους να μην διάβασαν Μαρξ, ούτε να έχουν ιδέα για τραστ και για κραχ, αλλά το ζουν το κραχ στο πετσί τους και ξέρουν πολύ καλά ποιοι τους έχουν φέρει τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, στο χείλος της καταστροφής.
Είναι όλοι αυτοί που πριν από καμιά σαρανταριά χρόνια, πίστεψαν στο διακύβευμα της λήθης στο παρελθόν και συγχώρεσαν τους δοσίλογους της Κατοχής που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνέχιζαν, αυτοί κι οι απόγονοί τους, να μας κυβερνούν. Παιδιά ήσαν τότε, αλλά όλα τα θυμούνται κι όλες οι ιστορίες στων Ελλήνων τις κοινότητες, είναι γνωστές.
Είναι αυτοί που, τούβλο στο τούβλο, έχτισαν το όνειρό τους στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, έστω και με μικρές αυθαιρεσίες που αναδρομικά τακτοποίησαν κι έτσι έβαλαν από πάνω από το κεφάλι τους κι ένα στέρεο κεραμίδι, οι ίδιοι  που είδαν το σημείωμα του φοροεισπράκτορα, που τους έγραφε: "ή θα πληρώσεις το χαράτσι ή θα πάρεις μια σοκολάτα στο εγγόνι σου, διάλεξε τι θα κάνεις, αλλά αλίμονό σου κακομοίρη μου, αν διαλέξεις λάθος - θα χάσεις το σπίτι σου".
Είναι οι ίδιοι που μια ζωή πλήρωναν τις εισφορές τους στα συνταξιοδοτικά τους ταμεία, και οι αυτοί που είδαν τις συντάξεις τους να κουτσουρεύονται -κι ας μη έχουν καταλάβει ακόμα ότι ο «υπουργός» Οικονομικών, έχει δεσμευθεί εγγράφως στους υπαλλήλους της Τρόικας, ότι θα τις κουτσουρέψει κι άλλο, αυτές τις πενιχρές συντάξεις.
Είναι εκείνοι που είχαν ένα μικρό κομπόδεμα στην τράπεζα για μια δύσκολη στιγμή και που κατάλαβαν ότι η δύσκολη στιγμή έχει έρθει και είναι αυτό που ζουν κι αυτοί όπως και όλοι μας, δυόμισι χρόνια τώρα.  
Είναι αυτοί που πάντα πλήρωναν μέχρι κεραίας τις ασφαλιστικές τους εισφορές κι έμαθαν από το γιατρό τους για την εγκύκλιο του «υπουργού» Υγείας που τους κατέταξε σε πολίτες τρίτης κατηγορίας.
Είναι όλοι αυτοί οι έντιμοι κυρ-Παντελήδες που μια ζωή ψήφιζαν τον παππού του Γιωργάκη και που ψήφισαν τιμής ένεκεν και τον εγγονό. Αλλά τώρα πια ξέρουν.
Είναι και οι άλλοι που εμπιστεύτηκαν τον πράσινο ήλιο του Πα.Σο.Κ. και τον παρασυνταγματολόγο αρχηγό του και έμαθαν στην πράξη το μεγαλούργημα που έκανε, με την περίφημη επιλεκτική χρεοκοπία, κατά την οποία επιλέχθηκαν τα δικά τους νοικοκυριά να χρεοκοπήσουν.
Είναι ακόμα κι εκείνοι που εμπιστεύτηκαν τον Φον-Αντωνάκη! Κι αυτοί ξέρουν, γιατί αποδείχτηκε περίτρανα και μπροστά στα δικά τους τα μάτια, ότι ο άνθρωπος αυτός, δεν είναι μόνο ντροπή για τη δεξιά παράταξη! Αυτός είναι ντροπή για την Ελλάδα ολόκληρη, κι αν είναι να λυπάται κανείς κάποια ψυχή, αυτή δεν είναι παρά η ψυχή της Πηνελόπης Δέλτα. Ησυχία δεν θα έχει η καημένη, με αυτόν το θλιβερό δισέγγονο που γεννοβόλησε!
Δεν ξέρω εγώ τι θα ψηφίσουν οι γριές και οι γέροι, ξέρω όμως τι δε θα ψηφίσουν: κόμματα και πρόσωπα που τους κατάντησαν εδώ που τους κατάντησαν. Δεν το λέω εγώ, το λέει η μάνα μου, που βουρλισμένη κάνει ζάπινγκ στα κανάλια και τους βρίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: