Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Ακατάλληλος∙ για την Ελλάδα, τουλάχιστον!
Επίθεση υπέστη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την ακρόασή του από τους ευρωβουλευτές ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως Επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.
Αρχικά, Ιταλίδα ευρωβουλευτής από την αριστερά ζήτησε από την ΕΕ να του αφαιρέσει το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης, ενώ ο Φον Δημητράκης, είχε επίσης φραστικό επεισόδιο με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό
Διαβάζω στην ίδια εφημερίδα, ότι ο Φον Δημητράκης, ο πολιτικός αγύρτης που δια διαγκωνισμών κατάφερε και δραπέτευσε ..
.....στην κομισιόν ώστε να γλυτώσει την επερχόμενη ταλαιπωρία, απάντησε στον Έλληνα Αυγουλοκέφαλο επιτιμητικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γελοίος πολιτικός ανήρ με την ψυχραιμία και τη σκληρότητα που τον διακρίνει ανέκαθεν στον έντιμο πολιτικό του βίο, απάντησε: «Τα μπερδέψατε κάπως, πώς συνδυάσατε θέματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής με το Δουβλίνο? Αλλά είναι γνωστές οι θέσεις σας» φέρεται να είπε, ο Φον Δημητράκης, με την κρύα χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει, στον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Είναι άνευ ουσίας το γεγονός ότι απάντησε σκωπτικά στον φασίστα -που ασφαλώς θα προτιμούσε να οργανώνει θαλάσσια σαφάρι τουριστών που θα πυροβολούσαν μισο-πνιγμένα γυναικόπαιδα, αλλά είναι γελοίο ένας πολιτικός ταγός (sic) να μην αντιλαμβάνεται ότι την κατάπτυστη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ μπορεί να μην την έχει υπογράψει ο ίδιος, αλλά πρώην πολιτικός αντίπαλος και νυν σύμμαχος, όμως κι αυτός την έχει υπηρετήσει και με δηλώσεις και με πράξεις και με παραλήψεις.
Είναι πράγματι λυπηρό να προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται, ο Φον Δημητράκης, ότι μια από τις συνέπειες της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, είναι και η πυροδότη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Αν, πράγματι, δεν αντιλαμβάνεται τη σχέση της κατάπτυστης συνθήκης με την ανάπτυξη αυτού του νεοναζιστικού καρκινώματος στον κοινωνικό μας ιστό, τότε είναι, πράγματι, εντελώς ακατάλληλος γι' αυτή τη δουλειά. Ακατάλληλος για την Ελλάδα, τουλάχιστον!
Υ.Γ. Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες

Δεν υπάρχουν σχόλια: