Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Παγκρήτια έκθεση κρασιού του Wines of Crete, «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015». Για έβδομη συνεχή χρονιά, οι Οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην Παγκρήτια Έκθεση «OINOTIKA 2015» που θα πραγματοποιηθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου  στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες Ηρακλείου. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες των Κρητικών Οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.
Στα φετινά «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» θα....
... πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: 
-Ομαδοποιημένη παρουσίαση με θέμα «Γηγενείς ερυθρές ποικιλίες», σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο - bar, έτσι ώστε με μια στάση, οι επισκέπτες να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις ερυθρές τοπικές ποικιλίες του Κρητικού αμπελώνα.
-Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού εντός του χώρου της Έκθεσης.
-Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 12.00-16.00 θα πραγματοποιηθεί Αμπελουργικό Σεμινάριο με θέμα "Σύγχρονες τάσεις και προβληματισμοί στην Κρητική Αμπελουργία".
-Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 19:00 ο Χρηστός Λάπας με τον Pastry Chef Θέμο Ρήγα σας καλωσορίζουν με δημιουργίες από γλυκό κρασί.
-Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 14:00 ο chef Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει με τον Χρήστο Λάπα με θέμα "Θαλασσινές γεύσεις με άρωμα Κρήτης"
-Την Δευτέρα 2 Μαρτίου στις  17.00-20.00 Σεμινάριο «Κρασί και Εστιατόριο, μια εμπειρία γεύσης». 
Ο κύριοι  Λαζάρου,  Δεληγιάννης,  Γιαννόπουλος και εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, καλεσμένοι του Wines of Crete, θα αναπτύξουν σε επαγγελματίες του χώρου τους συσχετισμούς μεταξύ εστιατορίου, κρασιού, γεύσης και εμπειρίας, με σκοπό την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων,  σε συνδυασμό με γεύσεις που θα παρασκευάσουν οι chef Γιάννης Μάργαρης, Γιώργος Μακρής, Μιχάλης Χάσικος και Κυριάκος Λύρας. (Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου).
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
[17:00-21:00] Για όλους τους οινόφιλους
Κυριακή 01 Μαρτίου 
[11:00-20:00] Για όλους τους οινόφιλους
Δευτέρα 02 Μαρτίου
[11:00-15:00] Για επαγγελματίες
[17.00–20.00] Σεμινάριο-γευσιγνωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: