Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΨΗ

Ως Κισαμίτης ο οποίος παρακολουθεί τα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μου, έμεινα άναυδος από την τοποθέτηση του Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη Θεώδορου, και να τον ακούω να λέει ότι υπάρχουν Διαπλεκόμενα στο Δήμο......
Ως Αντιδήμαρχος τα κατάγγελλε? 
Και αν ναι, να παρουσιάσει στον Τύπο.....τις καταγγελίες του...
Ως Αντιδήμαρχος ποιες ενέργειες έκανε να απομακρυνθεί το πυρηνελαιουργείο αλλά και οτιδήποτε παράνομο έβλεπε ο ίδιος??....
Γιατί εάν δεν έχει κάνει κάτι είναι συνυπεύθυνος για την παραμονή τους. Οι οχλούσες εταιρείας που από όσο γνωρίζω είναι αρκετές που υπάρχουν στον Δήμο μας.. 
Γιατί δεν τις έχει απομακρύνει και καταγγείλει? ..........
Σε ένα εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς ή κόντρα του με τον Αντιπεριφερειάρχη σε τι ωφελεί???
Το να ενώσει την τοπική Κοινωνία? Ή διαβάζοντας και ακούγονταν τον, να καταλάβει ο πολίτης τον Χανίων ότι ο Δήμος αντί για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις καλωσορίσματος τον πολιτών αυτός δίνει την αίσθηση ότι ο Δήμος Κισάμου είναι ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ !!
Μετά από όλα αυτά που έχει διαβάσει και ακούσει για τα διαπλεκόμενα του Δήμου Κισάμου.......
Αλήθεια κ. Δήμαρχε με τις άλλες οχλούσες εταιρείες που υπάρχουν αλλά και αυτές που είναι σε εξέλιξη τι κάνετε??.........
Τσοντάκης Χρήστος 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κλείσει το εργοστάσιο τώρα αλλα να μας πουνε τι θα κάνουν με τα υπόλοιπα σφραγισμένα μαγαζιά στο δήμο και αυτά που δεν εχουν άδεια και θα ανοίξουνε πάλι όπως κάθε σεζόν ανοίγουνε.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

πονόψυχος είσαι τελικά.....αν και ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Οι εμπλεκόμενοι στα διαπλεκόμενα δεν είναι βλακες..πατημασιες δεν αφηνουν..οσων αφορα το πυρηναδικο δεν είναι απλώς μια οχλουσα επιχείρηση.ειναι ρυπογονα και αποτρεπτικός παράγοντας ως προς τις επενδύσεις στο σημείο αυτο. Τέλος πολυ καλά ξέρετε κ Τσοντακη ότι όταν είσαι αντιπολίτευση και δεν θες κάτι και υπάρχει μια δημ αρχη η οποια τα χει καμει πλακάκια με το γιαννουλη έχει πάρει λίγο χρημα έτσι για να πιει μια μπύρα βρε αδερφε δεν γινεται απολύτως τίποτα..κοινως τρωει πόρτα..και αν δεν σας πειραζει πειτε μας ποια αλλη επιχειρηση ειναι τοσο ανεπιθυμητη οσο την προαναφερθεισα να ξερουμε και εμεις..μιας και υπογραφετε επωνυμα δεν θα χετε προβλημα να αναφερετε ονομαστικα καποια..ουτως ή αλλως αν ειναι παρανομη εσεις την αληθεια θα πειτε..ως συνηθως..αυτα για την ώρα..

ουρσουλα

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά ενδιαφέρουσα η θέση της κα. Ούρσουλας. Αλλά βασικά μου γεννά πολλές απορίες.

Ζητάτε και προκαλείτε κα. Ούρσουλα τον κ. Τσοντάκη να σας αναφέρει και άλλη «ανεπιθύμητη» επιχείρηση όπως το πυρηνάδικο…. Από πότε οι άδειες λειτουργίας εκδίδονται με δημοψήφισμα? Γιατί στη δική μου επιχείρηση (αρκετά μικρότερη βέβαια από του Γιαννούλη) μου ζήτησαν τεχνικές μελέτες, περιβαλλοντολογικές μελέτες, άδεια από την πυροσβεστική και ένα κάρο μελέτες και όχι δημοψήφισμα των κατοίκων της περιοχής.

Επιπλέον βλέπω ότι με μεγάλη σιγουριά αναφέρετε το πυρηνάδικο ως ρυπογόνο. Αυτό προκύπτει από κάποια ιδιότητά μηχανικού που διαθέτετε? Είτε μηχανολόγου είτε μηχανικού περιβάλλοντος? Πάντως συμπεριλαμβανομένου και εμού πολύ θα ήθελα να περάσουν από κόσκινο όλες τις βιοτεχνίες και εργοστάσια που λειτουργούν στη γύρω περιοχή έτσι για να δούμε ποια όντως επιχείρηση είναι ρυπογόνα. Και αναφέρομαι βέβαια και στα ξυλουργεία και στα ελαιουργία και στο πυρηνάδικο.

Τέλος όσον αφορά την με σιγουριά καταγγελία σας στα αλκοολούχα κεράσματα του Γιαννούλη στον πρώην δήμαρχο πολύ, θα ήθελα να την δω με ονοματεπώνυμο από εσάς γιατί σίγουρα και οι δύο πλευρές θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον στα στοιχεία που βασίζεστε μέσω της σχετικής νομικής οδού, αλλά και σε κάθε περίπτωση ένα άτομο στο blog της περιοχής μας με τόσο έγκυρες πηγές τραβάει την προσοχή όσο να πεις. Εκτός βέβαια και αν βασίζεστε σε κάποια προσωπική σας εμπειρία.

Φιλικά πάντα. Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Κ Μιχάλη, καταρχάς δεν πίνω. Επίσης δεν κατέχω πτυχίο Πολυτεχνείου για να στηρίξω την άποψη μου εμπεριστατωμένα αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και κάποιος μη επιχειρηματίας μη μορφωμένος που δεν έχει ιδέα από τεχνικές μελέτες βλέπει και κρίνει αν προκαλεί ρύπους ή όχι και σαφώς δεν χρειάζεται να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την εν λόγω επιχείρηση. Τώρα δεν θα σας κάνω την χάρη να σας πω το όνομα μου όχι γιατί φοβάμαι τις μηνύσεις όπως εννοείς, αλλά γιατί είμαι πεπεισμέν ότι σας νοιάζει περισσότερο ποιος το λέει παρά το τι σας λένε. Η μπάλα βέβαια παίρνει και άλλους που τους τσουρουφλίζει να μάθουν ποιοι κρύβονται πίσω από πολλά και διαφορετικά σχόλια

Ανώνυμος είπε...


Το Πυρηνελαιουργείο είναι πράγματι μια εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος, αν αφ΄ενός αυτό που βγαίνει στην ατμόσφαιρα και αφ' ετέρου ο περιβάλλον χώρος που χρησιμοποιεί, δεν είναι σύμφωνα με την Νομοθεσία.Υπάρχουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι να τα ελέγξουν και να επιβάλουν κυρώσεις. Το θυμάμαι να λειτουργεί εδω και 50 χρόνια έχοντας συμβεί αρκετά εργατικά ατυχήματα λόγω παλαιότητας του εξοπλισμού του.
Δεν γνωρίζω αν στο πρόσφατο παρελθόν έχει εξιγχρονιστεί, διαφορετικά πέραν των εργαζομένων, είναι και επικίνδυνο
για τους γύρω.Θεωρώ οτι είναι δύσκολη η μετεγκατάστασή του απο την στιγμή που δεν έχει οριστεί ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ εκτός και αν μεταφερθεί εκτος Δήμου.Με την δημοσιότητα όμως που έχει δοθεί στο θέμα και την λανθασμένη προσέγγιση κανείς δεν θα το θέλει στον τόπο του διότι θα το θεωρεί μια εστία μόλυνσης ενω στην ουσία δεν είναι τόσο αυτό όσο το ότι είναι μια ατομική βόμβα άν δεν πληρούνται οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού του εξοπλισμού. ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΘΕΙ ΠΟΤΕ????
Τα σφάλματα είναι συνεχή για πολλά χρόνια, διότι παρόλο που οιαρμόδιες Τοπικές Αρχές, έβλεπαν τον ερχομό της ανάπτυξης δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τίποτα σχετικά με τέτοιου ή ανάλογου εύρους βιομηχανίες που είναι πράγματι χρήσιμες στον τόπο μας.
Απαραίτητη και Χρήσιμη είναι όμως και η ανάπτυξη της γύρω περιοχής που δεν μετριέται μόνο με τον αριθμό των εργαζομένων ( 5 -10-20..), αλλά με την επισκεψημότητα, σε περίπτωση π.χ. τουριστικής ανάπτυξης.Αν λοιπόν ο κ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ολοκλήρωνε την επένδυσή του-που έχει την δυνατότητα-αυτό σημαίνει ανάπτυξη αλληλένδετων υποδομών και υποχρεώσεων απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δρόμοι, φωτισμοί, καθαριότητα αλλά και ενθάρυνση επιπλέον επενδυτών να επιχειρήσουν...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη έτσι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αγαπητοί μου συντοπίτες.
Με την αντιδικία δεν βγαίνει τίποτα ούτε και με τον λαικισμό.Ουδείς βγαίνει κερδισμένος.Αντίθετα διαιωνίζονται καταστάσεις, τελματώνονται, λιμνάζουν και μουχλιάζουν σαν το νερό στην γούρνα..Αυτό ζούμε δυστυχώς...
Το κάθε πράγμα θέλει σωστή προσέγγιση, συνεννόηση, ξεκάθαρες κουβέντες και ίσως τότε κατι γίνει στον τόπο μας. Αλήθεια έχει γίνει και τίποτα ουσιαστικό τα τελευταία 40 χρόνια??? Στην ουσία ακολουθήθηκε απο πίσω και απο πολύ μακριά ο εξιχρονισμός και η ανάπτυξη στον τόπο μας.Οτι έγινε ήταν βιτρίνα, χωρίς να ολοκληρώνεται όπως πρέπει ή να υπολειτουργεί...ΓΙΑΤΙ?????Κάποτε ελπίζω να γίνει μια αρχή... με τον σωστό τρόπο...ώστε να πιάνει και τόπο για τον τόπο μας....την μικρή κοινωνία που ζούμε, να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ..... Μακριά λοιπόν απο μικρότητες, ματαιοδοξία και δυστυχώς εφαρμοσμένες παλαιοπολιτικοκομματικές μεθόδους που έβαλαν-ίσως και να συνεχίζουν να βάζουν φρένο τον τόπο μας.......
Με εκτίμηση....

Ανώνυμος είπε...

Δραστηριοποιουμαι στον τουρισμο,με δωματια και ταβερνα.
Ολος αυτος ο ντορος ειναι για να αποπροσανατολισει ο Σταθακης τον κοσμο και να εξυπηρετησει αλλα συμφεροντα.
Οι ψηφοφοποι του ελαιουργοι και ιδιοκτητες καφε,δουλευουν ανεξελεγκτα.
Καλυπτει επιχειρησεις δυτικα του καστελιου υψηλης οχλησης.
Γιατι αραγε΄?
Αν νοιαζετε για την αναπτυξη του τοπου να μιλησει με τον συγκεκριμενο επιχειρηματια,να βρει λυση.
Πιστευει μηπως οτι δεν τον ενδιαφερει ο τουρισμος?
Δυστυχως για τον δημαρχο,ο κοσμος πιστευει οτι κατι αλλο κρυβεται πισω απο αυτη την φασαρια.

Ανώνυμος είπε...

μιας και ειστε ανωνυμος καλο θα ηταν να μας πειτε τι προσπαθει να συγκαληψει ο δημαρχος..αλλα να το τεκμηριωσετε κιολας να ξερουμε και εμεις που δεν εχουμε δωματια..

Ουρσουλα Νεσβιλι