Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Τις διαγραμμίσεις και τα σήματα στον νέο ασφαλτοτάπητα του ΒΟΑΚ στην Κίσαμο από τον "παράνομο κόμβο του Κορφαλώνα ως και τον νόμιμο του Δραπανά" ποιοι είναι υποχρεωμένοι να τις κάνουν; 
Ο εργολάβος του έργου, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ή ο δήμος ; 
Στο άρθρο 10 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.) αναφέρει: 
1) "Όποιος έχει την εξουσία επί του πράγματος επί του οποίου διεξάγεται Δημόσια Κυκλοφορία, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να λαμβάνει κάθε μέτρο, ώστε από την δημιουργία κυκλοφορίας να μην δημιουργείται κίνδυνος ή ζημία τρίτων προσώπων".
2) Στην παράγραφο 2 του ως άνω άρθρου, αναφέρεται ότι Αρμόδιοι φορείς για την εκπόνηση ή έγκριση μελετών εφαρμογής που αφορούν την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών (πινακίδες, διαγραμμίσεις) και για την εγκατάσταση και συντήρηση της σήμανσης αυτής, είναι είτε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε οι Οργανισμοί Τ.Α. που συντηρούν κατά περίπτωση το οδικό δίκτυο. 

Άντε γιατί κατάντησε βαρετό να αφήνουν τα έργα στην μέσ, ειδικά στην γειτονιά μας δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένο έργο και απορώ πως και ποιοι το παραλαμβάνουν!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: