Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση των μειωτικών δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη προς το πρόσωπο μου, σε ραδιοφωνική εκπομπή, σήμερα το πρωί, έχω να δηλώσω τα εξής:
«Λυπούμαι πολύ που ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Χανίων επέλεξε, με μειωτικές εκφράσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου, να δικαιολογήσει τη στάση του όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα για το μείζον θέμα της παράνομης λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου των εταιρειών Κρητικός Τουρισμός Α.Ε. και Χ. Γιαννούλης Α.Ε. που βρίσκεται στην περιοχή Κουρφαλώνας Κισσάμου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού με βάση την περιβαλλοντική νομοθεσία και σύμφωνα με σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του. 
Είναι άλλωστε γνωστό ότι καταληκτική ημερομηνία για την προσαρμογή των εγκαταστάσεων του πυρηνελαιουργείου στις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας ήταν η 30η-12-2014, η δε απόφαση που επικαλείται ο κ. Βουλγαράκης βγήκε στις 9-2-2015 (δηλ. 40 περίπου ημέρες μετά τη λήξη της ορισθείσας προθεσμίας και μετά από την υπ. αρ. 4/3-2-2015 απόφαση του ΔΣ Κισσάμου) και αφορούσε όχι οριστική διακοπή ως όφειλε να πράξει αλλά την «προσωρινή διακοπή λειτουργίας αυτού μέχρι να κατατεθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του Ν.3982/2011 για την νομιμοποίηση της εγκατάστασης και να υλοποιηθούν τα μέτρα για την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος», προεξοφλώντας δηλαδή τη νομιμοποίηση της (παράνομης) εγκατάστασης.
Διευκρινίζω, ότι από την πλευρά μου σε καμία περίπτωση, δεν προέβην σε προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του, η δε πρόθεση μου ήταν και είναι, η διαμόρφωση στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση και επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κισσάμου, κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο κ. Βουλγαράκης ο οποίος με τις δημόσιες δηλώσεις του επιδεικνύει μια αλαζονεία και μια απρεπή στάση, που δεν συνάδει με το θεσμικό του ρόλο ως πρώτος πολίτης του Νομού.»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Θ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ:
1. Η υπ. αρ. 4/3-2-2015 Απόφαση του ΔΣ Κισσάμου στην οποία υπάρχει αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης του πυρηνελαιουργείου και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κισσάμου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διακοπή της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου.
2. Η υπ. αρ. 417/9-2-2015 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο.

Απλή επιστολή, ευγενική και αποστομωτική.

Α.Γ.