Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η προώθηση θεμάτων παιδείας και πολιτισμού στο επίκεντρο των επαφών του Δημάρχου Κισάμου Θ. Σταθάκη στην Αθήνα

Με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης στο πλαίσιο των πρόσφατων επαφών που είχε στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης – η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Κώστα Δαμαβολίτη και στην οποία έδωσε το παρών και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ι. Αναστασάκης – ο Δήμαρχος Κισάμου ενημερώθηκε από τον κ. Μαρωνίτη για τις βασικές κατευθύνσεις και την διαδικασία ένταξης ιστορικών μνημείων ..
.. στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO καθώς για τα βήματα που επιβάλλεται να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι φορείς του κράτους (πχ Εφορίες Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού) προς την επίτευξη του σκοπού αυτού. 
Πέραν των παραπάνω, συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης της Κρητικής Διατροφής στον κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και για το σκοπό αυτό προτάθηκε η διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου στην Κρήτη το ερχόμενο φθινόπωρο, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων που θα υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια και με την υποστήριξη όλων των Δήμων της Κρήτης.
Συμμετοχή Δημάρχου Κισάμου στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ
Την ανάγκη να προωθηθούν θεσμικά λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τους Δήμους στον τομέα της Παιδείας επισήμανε ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θ. Σταθάκης  κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ στην οποία και συμμετέχει ως τακτικό μέλος.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου και στην οποία έδωσε το παρών και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η συνέχιση του προγράμματος Δία Βίου Μάθησης και οι τρόποι χρηματοδότησής του, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και η ομαλή χρηματοδότηση δαπανών για τις σχολικές καθαρίστριες, η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, οι κτιριακές ανάγκες και το κόστος λειτουργίας των σχολικών εγκαταστάσεων, η λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στους δήμους αλλά και τα Συμβούλια Νέων και η γενικότερη εμπλοκή των νέων στα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.  
Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως τα μέλη αυτής προχωρήσουν στη διαμόρφωση του περιγράμματος του πλαισίου δράσης της Επιτροπής Παιδείας ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αποσταλεί στους δήμους, ώστε να αναδειχθούν τα κρίσιμα ζητήματα που θα προσεγγιστούν κατά προτεραιότητα.
Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το νέο υπουργό Παιδείας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση στον τομέα της Παιδείας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο δελτιου τυπου μεχρι τωρα ειναι πρωτος ο δημος κισσαμου στο νομο...

Ανώνυμος είπε...

ποσο αραγε των πληρωνουμε των κυριο κουρη να διαφημιζει των δημαρχο....παντως μεχρι τωρα κανει καλη δουλεια,.........