Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας στην περιοχή της Κισάμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχα την Παρασκευή 27/3/2015 με το νέο Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης κ. Νίκο Ηγουμενίδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Χανίων ζήτησα από τον Διοικητή της Υ.ΠΕ. να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Κισάμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (π.χ. ιατροί, οδηγός ασθενοφόρου, κλπ) αλλά και υλικοτεχνικά μέσα, εξαίροντας παράλληλα τις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του ΚΥ το οποίο και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του καθώς όπως τόνισε «καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών υγείας των κατοίκων του Δήμου μας».
Όπως τόνισα στον κ. Ηγουμενίδη, ΔΕΝ μπορεί σε ένα δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός αυτού διπλασιάζεται λόγω των χιλιάδων επισκεπτών - το μοναδικό Κέντρο Υγείας ολόκληρης της επαρχίας να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες υγείας, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας.
Εμείς ζητάμε από την Υ.ΠΕ. να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την ενίσχυση της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας έτσι ώστε να μην υπάρξουν φέτος το καλοκαίρι τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εμείς ως Δήμος θα παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: