Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ενημερώνεται από τον Ιάκωβο για την κατάσταση στο Ελαφονήσι...σαν αντιπολίτευση τότε ο κ. Τσίπρας, και αν ενθυμούμε καλά τα προβλήματα τα κατάλαβε! 
Να μια καλή ευκαιρία να του υπενθυμίσετε τώρα, τα προβλήματα που υπάρχουν στα Εννιά Χωριά και ιδιαίτερα αυτά που έχουν να κάνουν με την υγεία!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

παλιά φωτό ....αλλά πολύ επίκαιρη !!!
Να είσαι βέβαιος Ιωάννη ότι ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός , είναι απόλυτα ενημερωμένος τόσο για τα προβλήματα της Δ.Ε. Ιναχωρίου όσο και για τα συνολικά προβλήματα του Δήμου μας και είμαστε τυχεροί που έχουν βρεθεί δίπλα του πολλοί και αναγνωρισμένης αξίας συνεργάτες που αγαπούν τον τόπο μας και είναι βέβαιο ότι θα εξαντλήσουν την δικαιοδοσία τους για την ιεραρχική επίλυση των προβλημάτων της Κισάμου σε βάθος της 4ετίας του πρώτου κυβερνητικού βίου .
Από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής είναι σίγουρα η υποβάθμιση της παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης , τόσο με την μη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων όσο και με την συνολική υποβάθμιση του Κ.Υ. Κισάμου και των δομών "βοήθειας στο σπίτι" που υπάρχουν στην περιοχή μας....προβλήματα που με την βοήθεια και άλλων συμπολιτών μας έχουν τεθεί στον αρμόδιο Υπουργό Κον Ξάνθο και περιμένουμε τις ενέργειες του.
Εξίσου σημαντικά όμως είναι για την διαβίωση των συνδημοτών μας στην περιοχή και τα προβλήματα των δύο λιμνοδεξαμενών της Χρυσοσκαλίτισσας και του Έλους και της οριστικής επίλυσης του αρδευτικού προβλήματος της περιοχής Πλατάνου , όπως και η ασφαλής και επαρκής οδική διέλευση τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών στο σύνολο των χωριών του Δήμου μας και πρωτίστως στις τρεις περιοχές διαμάντια (Λαφονήσι - Μπάλο - Φαλάσαρνα)της Κισάμου μας.
Ακόμα ειδικότερα για την Δ.Ε. Ιναχωρίου το Α & Ω είναι επιτέλους η θεσμοθέτηση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π Ιναχωρίου , που πέρα του ότι θα βάλει μία ταφόπλακα στα "μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα" που θέλουν να οικειοποιηθούν για όφελος τους την περιοχή μας , θα δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία της από τις "κακές " ανθρώπινες δραστηριότητες , αλλά ακόμα θα είναι και μία επιβράβευση των αγώνων και των θυσιών τόσο των Ιναχωριανών όσο και του Κωστή Κουκουράκη και φυσικά της δημοτικής του ομάδας .
Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άμεση επικαιροποίησης και ψήφιση της Ε.Π.Μ. Λαφονησίου , η οποία θα αποτρέψει ενέργειες όπως αυτής που έγινε από τον όμορο Δήμο Σελίνου πριν λίγες μέρες και με την προσπάθεια του να καταστρέψει περιβαλλοντολογικά την περιοχή στο όνομα ενός δρόμου αλλότριων συμφερόντων .
Ενέργεια που δυστυχώς κανένας Κισαμίτης δεν αξιολόγησε και δεν βγήκε δημοσίως να καταγγείλει , αλλά ευτυχώς που έχουν γνώση οι φύλακες !!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης , από το ηρωικό Κούνενι Κισάμου .