Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΨΗ

ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ....
Δε θα συμφωνήσω ούτε με τους Ταλιμπάν, που κατέστρεψαν τα αγάλματα του Βούδα, ούτε με τους λεχρίτες Τζιχαντιστές που διέλυσαν τα αρχαία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Ιράκ, ούτε με κανέναν, που κάνει τέτοια εγκλήματα. Θα πω όμως πως έχουν κάποιους λόγους, που συνδέονται με την απουσία Παιδείας, τη στρεβλή ερμηνεία των επιταγών της θρησκείας τους και την εξαιτίας αυτών, σχεδόν έμφυτη βαρβαρότητα. Μιλούμε λοιπόν για βαρβάρους και από ένα βάρβαρο όλα να τα περιμένεις....
Τα δικά μας κτήνη όμως, των οποίων η ιδεολογία υποτίθεται ότι είναι αποτέλεσμα έντονης πολιτικοποίησης και πολιτικής άρνησης, δε μπορώ ούτε να τα καταλάβω, ούτε να τα δικαιολογήσω. Δεν φταίει ούτε το Κοράνι και η παρερμηνεία του, ούτε η αγραμματοσύνη, ούτε η άγνοια. Πρόκειται για κτηνώδεις πράξεις, που θυμίζουν ανθρώπους των σπηλαίων, κατάσταση στην οποία φαίνεται πως θέλουν να μας φέρουν. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις επιθέσεις τους σε μνημεία ανθρώπων, που μόνο θετικά άφησαν με το πέρασμά τους, όπως ο Κωστής Παλαμάς και η Κυβέλη, ή των φοιτητών της Νομικής που ξεσηκώθηκαν πρώτοι κατά της Χούντας και των οποίων τα μνημεία "βανδάλισαν" με απαράδεκτο τρόπο. Επειδή λοιπόν δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω βαρβάρους, αφού δεν έχουν τις σχετικές "προϋποθέσεις", θα τους χαρακτηρίσω κτήνη, ζητώντας γι' αυτό συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα. Και μη μου τους δικαιολογήσει κανείς, γιατί "θα τα ακούσει".
Μιχάλης Ανδριανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: