Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ;

43 στειρώσεις σκύλων έγιναν στα Χανιά τις τελευταίες μέρες....μάλιστα τα έξοδα όπως έμαθα τα ανέλαβε ο δήμος Χανίων. Στην Κίσαμο παρ΄όλο που αποδεχτήκαμε να συμμετάσχουμε στην καμπάνια για τα αδέσποτα οι κινήσεις μας είναι νωχελικές και θα έλεγα οτι μαλλον ξεχάσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε.
Πάντως και στην πόλη μας έγινα 3 στειρώσεις πληρωμένες από ένα άνθρωπο που αγαπά τα ζώα και καταλαβαίνει τις καταστάσεις που δημιουργούνται από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των τετράποδων φίλων μας. 
Να υπενθυμίσω οτι οι στειρώσεις κοστίζουν και η ταρίφα είναι από 150-200 Ε για κάθε ζώο, πολύ δαπανηρή για να το κάνουμε σε όλα τα σκυλιά που ζουν αδέσποτα στην πόλη μας. Εδώ λοιπόν ή θα πρέπει ν ιδρυθεί μια ομάδα που θα βάλει κάποια χρήματα από κοινού ή θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει όλο το κόστος. Πάντως ούτε αυτή η κατάσταση με τις μικρές αγέλες να περιφέρονται στην πόλη μας είναι καλή ούτε μας τιμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: