Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

 Aξιότιμοι κύριοι επιχειρηματίες,
Όπως γνωρίζετε, εκδόθηκε η ΚΥΑ ΔΔΠΟΟΟ5159/586Β’ΕΞ2015/07-04-2015 (ΦΕΚ 578 τεύχος Β), που αφορά την απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Ο.Τ.Α. Α΄Βαθμού.
Ακολουθεί η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης από τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού προς τρίτους, με σύναψη σύμβασης μίσθωσης καταρχήν για τους όμορους επιχειρηματίες, εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω ΚΥΑ, στη περίπτωση μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης από τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού σε  τρίτους, αυτοί καθίστανται συνυπεύθυνοι στις υποχρεώσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας όσων γενικά κινούνται στους χώρους αυτούς.
Mε την υπ΄αρίθμ 71/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναφέρεται στην επιβάρυνση των όμορων επιχειρήσεων της δαπάνης της ναυαγοσωστικής κάλυψης, κρίνεται αναγκαία η έγκαιρη σύναψη συμβάσεων μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα  και των όμορων επιχειρηματιών των περιοχών που αναφέρονται παρακάτω, ώστε από  την 1η Ιουνίου 2015 που ξεκινάει τυπικά η τουριστική περίοδος, να υπάρχει η απαραίτητη προστασία και ασφάλεια για τους λουόμενους.
Διευκρινίζεται σε αυτό το σημείο, ότι το ύψος της δαπάνης για τις όμορες επιχειρήσεις που θα προκύψει από τη σύναψη σύμβασης ναυαγοσωστικής κάλυψης θα είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που θα προέκυπτε αν ο Δήμος αναλάμβανε την κάλυψη των ναυαγοσωστικών θέσεων και «μετακυλούσε» το κόστος στις επιχειρήσεις.
Οι περιοχές που θα υπογραφούν συμβάσεις για  ναυαγοσωστική κάλυψη είναι οι εξής:
1) Φαλάσαρνα – Παχιά Άμμος (2 θέσεις ναυαγοσώστη)
2) Μαύρος Μώλος (1 θέση ναυαγοσώστη)
3) Δραπανιάς (1 θέση ναυαγοσώστη)
Η άμεση υπογραφή των σχετικών συμβάσεων για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των περιοχών που δραστηριοποιήστε τουριστικά κρίνεται απαραίτητη και σχετίζεται άμεσα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και της επιχείρησή σας για τα ομπρελοκαθίσματα.
Με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, προσβλέπουμε στη συνεργασία σας για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο: την παροχή άριστων υπηρεσιών και ασφάλειας στους φιλοξενούμενους μας !
Ο Δήμαρχος
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: