Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Δήμος Κισσάμου και φορείς συνεργάζονται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού «Let's Do It»
Ο Δήμος Κισσάμου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά, στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού "Let's do it", η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, και η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά, η Κυριακή 26 Απριλίου 2015.
Στο πλευρό του Δήμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας συμμετέχουν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών της Κισάμου, με στόχο να υπάρξει ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών για τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών της Κισάμου.
Η δράση καθαρισμού στην Κίσαμο θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου στις 10.30 πμ (κοινή ώρα έναρξης) και τα σημεία που θα καθαριστούν (με τα σημεία συνάντησης και τους συνεργαζόμενους φορείς) είναι τα εξής:

1. Παραλία Φαλασάρνων, σε συνεργασία με το Δημιουργικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου.
Σημείο Συνάντησης: Πολιτιστικό Κέντρο Πλατάνου.
2. Παραλία Μαύρου Μόλου, σε συνεργασία με το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγωσωστών Κισάμου. 
Σημείο Συνάντησης: Θεοχαράκειο γήπεδο Κισάμου.
3. Λίμνη Κισάμου (ψαρολίμανο), σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα Δυτών Κισάμου (καθαρισμός βυθού) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου (καθαρισμός προβλήτας και  λιμανιού).
Σημείο Συνάντησης: Λίμνη Κισάμου (ψαρολίμανο).
4. Παραλιακό μέτωπο Γραμβούσας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας.
Σημείο Συνάντησης: παιδική χαρά Γραμβούσας.
5. Πλατεία Καλουδιανών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Καλουδιανών.
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Καλουδιανών.
6. Παραλία γηπέδου Κισάμου, σε συνεργασία με τη Νεολαία Κισάμου (ΝΕ.ΚΙ.)
Σημείο Συνάντησης: Γήπεδο Κισσάμου.
7. Βάθη-Πλοκαμιανά, σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών και την εθελοντική παρέα 1 Γραμμάριο Δράσης.
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Βάθης.
8. Χρυσοσκαλίτισα, σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών και την εθελοντική παρέα 1 Γραμμάριο Δράσης.
Σημείο Συνάντησης: έξω από το Σούπερ Μάρκετ Μιχ. Μουντάκη.
Σε κάθε σημείο καθαρισμού θα υπάρχει εκπρόσωπος και τεχνική υποστήριξη από τη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας ενώ ο Δήμος θα διανείμει σακούλες και γάντια στους εθελοντές που θα συμμετέχουν στη δράση καθαρισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο Δραπανια δεν το πηρανε χαμπαρι οτι εχουνε παραλια!!!!!
Αααρε υπνος και πολλές κλωτσιές σ΄αυτούς που κάνουνε τους παράγοντες............