Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΚΙΣΑΜΟΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ”

Με αφορμή την εκδήλωση με θέμα “ΚΙΣΑΜΟΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ” η οποία υλοποιήθηκε από το Δήμο Κισάμου την Πέμπτη 14 Μαΐου, με κεντρική ομιλήτρια την επικοινωνιολόγο κ. Σκαράκη Αντωνία, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου εκφράζει την ικανοποίηση του, για το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή επανέφερε στο προσκήνιο ένα θέμα μείζονος σημασίας, όπως αυτό της Τουριστικής Προβολής του τόπου μας.
Στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, με αναφορές και σχόλια διαφόρων τύπων και μορφών, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι, ο Ν.Ε.Σ.Κ. έχοντας ως βάση και κύριο μέλημα του την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, υλοποίησε τον Ιανουάριο του 2013 ημερίδα με θέμα, «Τουριστική - Εμπορική Ανάπτυξη και Προβολή της Κισάμου» στην οποία κεντρική ομιλήτρια για πρώτη φορά στην Κίσαμο ήταν η κ. Σκαράκη Αντωνία.
Στην εκδήλωση που στόχο μεταξύ άλλων είχε, την αναγκαιότητα αλλαγής της Κισάμου «από τόπο διέλευσης σε τόπο προορισμού και διαμονής», παρουσιάστηκε η πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση για την Τουριστική-Εμπορική Προβολή της Κισάμου, η οποία ήταν αποτέλεσμα έρευνας, μελέτης και ατελείωτων ωρών συλλογικής δουλειάς από το Ν.Ε.Σ.Κ.
Μεταξύ άλλων, αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικοί άξονες:
«Προβολή και Διαφήμιση της Κισάμου ως ιδανικού Τουριστικού Προορισμού»
«Τουριστική – Εμπορική Ανάπτυξη της Κισάμου»
«Προβολή & Διαφήμιση των Επιχειρήσεων της Κισάμου»  
«Αξιοποίηση & Ανάπτυξη της Τοπικής Επιχειρηματικότητας μέσω του Τουρισμού»
Ενδιαφερόμενοι για την ουσία επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, καθώς και την ανάπτυξη της περιοχής μας σε όλα τα επίπεδα, είμαστε αποφασισμένοι να μην πέσουμε σε καμία μορφή στείρας αντιπαράθεσης και πολιτικής ίντριγκας. Δε μας αφορούν επικοινωνιακά τρικ και κινήσεις εντυπωσιασμού, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πάντα κρίνονται στην υλοποίηση.
Στόχος του ΝΕΣΚ από τη σύσταση του ακόμα, ήταν και είναι, να προσφέρει τα μέγιστα ως θεσμός που γνωμοδοτεί και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κίσαμο.
Είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τη βοήθεια και τις γνώσεις μας, όπου και όποτε χρειαστεί εφόσον μας ζητηθεί, με προϋπόθεση ότι οι δράσεις θα αφορούν το συνολικό όφελος του τόπου μας, πέρα από προσωπικά ή άλλα συμφέροντα.
Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε έργο ανάπτυξης, όχι σε επίπεδο επικοινωνιακό, αλλά έμπρακτα, με κατάθεση ψυχής, γνώσεων, προσωπικής και συλλογικής δουλειάς.
Μας αφορούν τα έργα, όχι τα λόγια.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την εκδήλωση που αναφέρεται και τον φορέα υλοποίησης , την ξέχασε... η επικοινωνιολόγος η οποία δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο της συνέντευξης που έδωσε, μάλιστα ανέφερε αυτολεξή, ότι υλοποίησε το σχέδιο του κου Κουρή. Ήρθε δηλαδή ο ειδικός σύμβουλος από τα Χανιά και σε χρόνο ρεκορ κατάλαβε, αφουγκράστηκε, τις ανησυχίες των ανθρώπων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής κλπ τα αποτύπωσε στο χαρτί και εκπόνησε το σχέδιο. Η ο ειδικός σύμβουλος μας είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ και αντιλήφθηκε κάτι που όλοι οι προηγούμενοι εμπλεκόμενοι φορείς ΔΕΝ μπορεσαν να υλοποιήσουν ή μας δουλευουν όλοι ψιλό γαζί γιατί είναι προφανές ότι πάτησαν πάνω στην δουλειά που ήδη είχε γίνει...την οικειοποιήθηκαν και την παρουσιάζουν ως Εμπνευση του τελευταίου έτους....