Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ

Είναι να μην ανησυχείς διαβάζοντας αλλά και "μεταφράζοντας" τα λόγια των αντιδημάρχων Χανίων, ότι στο Πλατάνι και στο Μαράθι δεν θέλουν άλλες εγκαταστάσεις καυσίμων; Κρύος ιδρώτας θα μας πιάσει και όχι τίποτα άλλο αλλά απορώ πως ένα Πολυτεχνείο κατάφερε να βρει σαν δεύτερη καλύτερη λύση -για τις εγκαταστάσεις των καυσίμων- τον Τράχηλα; Καλά κοιμόμασταν; Και όπως έμαθα κάποιοι εκλεγμένοι μας το ήξεραν απ΄όταν επισημοποιήθηκε η μελέτη, αλλά έκαναν την παλαβή!
Το θέμα είναι καυτή πατάτα και μπρος στον κίνδυνο να χαθούν οι νέες εγκαταστάσεις είναι σίγουρο οτι στο τραπέζι θα πέσουν τα "αντισταθμιστικά" .... να σας φτιάξουμε αυτό, να σας φτιάξουμε το άλλο ..και πάρτε τα καύσιμα... ήδη μια πρόταση που άκουσα από κάποιον εκλεγμένο είναι να δοθούν στην Κίσαμο (αν δεχτούμε τις δεξαμενές) οι εγκαταστάσεις του συστήματος μεταφοράς ρεύματος από την Ηπειρωτική Ελλάδα...
Τι άλλο θα ακούσουμε... πάντως εμείς δεν θέλουμε εγκαταστάσεις για πολλούς και διάφορους λόγους.... σκεφτείτε τι καλή μελέτη έκαναν οι του Πολυτεχνείου, όταν αγνόησαν οτι εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος προς Γραμβούσα, αλλά και οτι ο μοναδικός δρόμος που πάει προς τα εκεί περνά μέσα από την πόλη της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: