Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Διαβάζουμε στο Yahoo 28.06.15 την δήλωση του κ. Σόϊμπλε : Δύσκολο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με την πολιτική Τσίπρα.
Με ποιανού την πολιτική κύριε Σόϊμπλε μπορεί να σταματήσει στο σημερινό ρεκόρ των 10.000 αυτοκτονιών και 80.000 εκτρώσεων, στην Ελλάδα. Επίσης πως μπορεί να σταματήσει η ραγδαία καθημερινή ανάρτηση ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σε όλους τους δρόμους που λειτουργούσαν μαγαζιά και απασχόληση.
Δεν μπορούμε να έχουμε αντίρρηση και επειδή είμαστε λιγότερο σοφοί, σε ότι η σοφία σας διατυπώνει, για τον Τσίπρα.
Ξέρετε, όταν πάρεις τα ποτάμια και τις λίμνες από μια χώρα, ανεξάρτητα αν συνεργάστηκαν μαζί σου σε αυτό οι πριν τον Τσίπρα, τότε (ΟΤΕ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), τα ποτάμια και οι λίμνες μας, που θα αποπλήρωναν τα δάνειά σας, ξερά και απόκοτα δεν μπορούν να σας δώσουν τα ζητούμενά σας.
Εσείς, εν σοφία τα γνωρίζατε ότι θα συμβούν, και δεν ........τα αποτρέψατε, δεν αποφύγατε εσείς προσωπικά το δέλεαρ του συμφέροντος της δικής σας χώρας, ούτε σωφρονιστήκατε αφού έχει καταδικαστεί για τις παράνομες παρεμβάσεις της στα χρηματιστήρια και στις εμπορικές πρακτικές της στα διεθνή δικαστήρια επαναληπτικά.

Δεν μπορείς να διαφθείρεις και μετά να δείχνεις εσύ ο διαφθορέας, π.χ. ο νταβατζής, την πουτάνα που σπίτωσε, σαν την διεφθαρμένη, απαξιωτικά. Από το Υψιλόν της, από αυτό κατ αναλογίαν ζεις και κορδώνεσαι εσύ.
Μα τι λέτε τώρα ‘‘Δύσκολο να παραμείνει στο ευρώ’’, είστε σε διατυπώσεις παραλογισμού, προφανώς από υπερκόπωση ή θόλωση της όρασης των δικών σας εμφυτεύσεων σε βάρος του Ευρώ και της Ευρωζώνης.
Δεν λειτουργήσατε στην Ελλάδα για το Ευρώ και την Ευρωζώνη, λειτουργήσατε για τα κατακτητικά οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας. Αυτό, και μόνο αυτό, κάνατε, και μετά λέτε για Ευρώ και Ευρωζώνη. Πράγματι είστε μπερδεμένος, ή απλά θεωρείται ότι είμαστε η Ανατολική Γερμανία για να μας ενσωματώσετε.
Αυτά, στον χρόνο που γινόντουσαν, καταγράφονταν και ότι γίνεται κάτω από τον ήλιο μαθαίνεται, είναι ελληνικό ρητό, εσείς τα κάνατε στο φώς του ήλιου. Κάποιοι τα άφηναν να μαζευτούν και τώρα που κρίνονται, κρίνεστε και η κρίση σας για την όπως φαίνεται κυβέρνηση κρίσεως του Τσίπρα, λέτε περί Τσίπρα. Μα, -Κρούγκμαν-, δεν είμαστε στο Λύκειο κύριε Σόϊμπλε.
Το, έβαλα τα χέρια μου και έβγαλα τα μάτια μου, θα ισχύει για εσάς με την ιστορική ευθύνη που αμελήσατε σε βάρος του ευρώ και της ευρωζώνης ξεπετσιάζοντας την Ελλάδα, γδέρνοντάς μας ζωντανούς, σε συνεργασία με τους άλλους πριν τον Τσίπρα. Εμείς έχουμε ένα τυφλό υπουργό, άντε να έχετε και εσείς έναν.
Και για να μην ξανά μπερδευόμαστε, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία, ο έχων μεγαλύτερη οργανωτική και οικονομική επάρκεια, είστε εσείς, και, σύμφωνα με τις αδιαπέραστες αρχές Δικαίου, για το αποτέλεσμα της αμέλειας ή του δόλου, την ευθύνη και την ζημία έχει ο μεγαλύτερος στην ευθύνη. ΕΣΕΙΣ.
Μπορείτε να διατηρήσετε την θέση του σοβαρού, αν σταματήσετε να κάνετε ότι δεν βλέπετε, εκτός και αν είστε πράκτορας κατά του Ευρώ, αυτά που αντιλαμβάνονται και οι κατίνες, οι μικροπωλητές πια, και οι απλοί πολίτες σε κάθε γειτονιά, εκτός, και πλέον, από όλους τους σοβαρούς μελετητές που εκφράζονται αδιάκοπα με απόλυτη τεκμηρίωση για τα λάθη σας, για εμάς βέβαια, κατακτητικές σκοπιμότητες και όχι λάθη που και αυτοί το ξέρουν αλλά δεν θέλουν να το πουν καθαρά, υπό αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: