Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ Θ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Σε απάντηση της πρόσφατης ανακοίνωσης της «Ομάδας Μείζονος Αντιπολίτευσης» με την οποία κατηγορούσε  τη Δημοτική Αρχή Κισάμου για κακοδιαχείριση στη Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε., ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης επισημαίνει τα εξής:
«Η πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό και παραστατικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μυλωνάκης και οι στενοί του συνεργάτες την ποιότητα της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει, προσπαθώντας με κάθε τρόπο - και κυρίως και με άστοχες και ψευδείς καταγγελίες και ανακοινώσεις -  να εμποδίσουν την προσπάθεια και το έργο της δημοτικής αρχής να εμπεδώσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα σε όλες τις λειτουργίες του δήμου μας, βλέποντας παντού «φαντάσματα» και όντας προφανώς επηρεασμένοι από το πέπλο αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης που γίνονταν επί ημερών τους στην Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε.
Είναι σαφές πως οι αναθέσεις που επικαλείται η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης έχουν γίνει με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, στη βάση των σχετικών τεχνικών εκθέσεων τις οποίες και επισυνάπτω (οι οποίες δεν είναι φανταστικές όπως ο συντάκτης της ανακοίνωσης ψευδώς και παραπλανητικώς αναφέρει) και αφού αξιολογήθηκαν οι οικονομικές προσφορές τριών εργολάβων, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, ο οποίος μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει.
Οι δε «σκιές» που βλέπει η μείζονα αντιπολίτευση έρχονται μάλλον από το παρελθόν και σίγουρα δεν αφορούν το παρόν…
Για παράδειγμα θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει ο κ. Μυλωνάκης και οι συνεργάτες του, για μια σειρά από απευθείας αναθέσεις της Μονομετοχικής Α.Ε., που έγιναν τα προηγούμενη έτη (πχ ΑΝΑΘΕΣΗ 1, ΑΝΑΘΕΣΗ 2, ΑΝΑΘΕΣΗ 3, ΑΝΑΘΕΣΗ 4, ΑΝΑΘΕΣΗ 5, κ.α.) όπως λόγου χάρη για υπηρεσίες καθαρισμού στην περιοχή του Μπάλου και του Ελαφονησίου (πολλές εκ των οποίων έγιναν κατά τη χειμερινή περίοδο!!!), ώστε να μάθουν οι πολίτες για ποιο λόγο έγιναν αυτές από τη στιγμή που η Μονομετοχική είχε προσλάβει προσωπικό καθαριότητας όπως η ίδια η ομάδα της μείζονος πλειοψηφίας αναφέρει, με ποιανού την εντολή πραγματοποιήθηκαν αυτές οι αναθέσεις, ποιος συνέταξε τις τεχνικές προδιαγραφές, ποιοι ήταν οι εργολάβοι στους οποίους έγιναν οι αναθέσεις  και ποιοι ήταν εν τέλει αυτοί που βεβαίωσαν και πιστοποίησαν την άρτια εκτέλεση των εργασιών που έγιναν (;)…  
Και επειδή ο θυμόσοφος λαός μας έλεγε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» καλό θα είναι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να αντιληφθεί το θεσμικό της ρόλο και να τον ασκήσει με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, ξεπέρασμα διχαστικών αντιλήψεων και πνεύμα συνεργασίας και όχι με αστήρικτες καταγγελίες και ανακοινώσεις επικοινωνιακού τύπου.
Τέλος, καλούμε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μυλωνάκη, την επόμενη φορά που θα δώσει επιστολές καταγγελίας κατά της Δημοτικής Αρχής, αυτές να είναι επώνυμες και να συνοδεύονται από τα ονόματα αυτών που την υπογράφουν και όχι να επικαλείται γενικά και αόριστα την «ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης» για λόγους που αυτός πολύ καλά γνωρίζει…
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΝΟΜΙΜΟ είναι και ΗΘΙΚΟ? Θέλετε να μας πείσετε ότι επειδή ακολουθήθηκαν όλες οι "νομιμες διαδικασίες και ότι επειδή προβλέπει η νομοθεσία απευθείας αναθέσεις είναι και ηθικό να ΣΠΑΤΑΛΑΣ 28.000€ για κάρφωμα ομπρελών ?
Τόση ήταν η "υποχρέωση" μας προς τους "εργολάβους"?
Το να επανέρχεστε και να ανακυκλώνετε τα δήθεν λάθη που έχει κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έχει νόημα, από την στιγμή που δεν πήγατε στον εισαγγελέα κύριε Δήμαρχε. Δεν σας δίνετε ΟΛΟΘΗ επειδή οι προηγούμενοι έκαναν παρατυπίες, κατ'εσας πάντα, να πράττεται τα ίδια και χειρότερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον δεν πήγε ο Δήμαρχος στον εισαγγελέα μπορείς να πας εσύ κ. ανώνυμε... και τον προηγούμενο και τον τωρινό...έτσι θα υποστηρίξεις και το ΝΟΜΙΜΟ και το ΗΘΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μα και οι 5 αναθέσεις είναι με εσάς δήμαρχο. Πέρσι αν δεν κάνω λάθος έγινε όλη την σεζόν συν διαχείριση και τα πόστα τα είχαν δική σάς άνθρωποι.