Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ

Γράφει η Ροδάνθη Κουμή
Ένας απλός πολίτης λογικά σκεπτόμενος από τις 25 Ιανουαρίου που εκλέχθηκε νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα αναρωτιόταν αν τελικά ο πόλεμος που τις κάνουν είναι από τους “μέσα εταίρους” ή από τους “απέξω”.
Η λέξη χρεοκοπία έγινε η καραμέλα όλων των δημοσιογράφων. Από τις 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με αυτούς, χρεοκοπούμε την κάθε ώρα,την κάθε μέρα την κάθε στιγμή.
Έχουν περάσει πέντε μήνες σχεδόν και οι συντάξεις πληρώνονται κανονικά,οι μισθοί μπαίνουν στις τράπεζες και τα ATM παραμένουν ανοικτά.
Την κατάσταση σοκ και πίεση των πολιτών την προκαλούν οι δημοσιογράφοι των εκάστοτε καναλιών που για δικό τους όφελος βαφτίζουν το αδηφάγο ΔΝΤ αδικημένο.
Αδικημένο που ενώ κατέχει σε χρήματα την δύναμη του πλανήτη αδυνατεί να εισπράξει από μια μικρή χώρα την δόση του.
Δημοσιογράφος επώνυμος σε μεγάλο εμβέλειας κανάλι πρότινος επιτέθηκε στην κυβέρνηση που μετέθεσε την δόση του ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου.
Μα καλά όλοι αυτοί υποτιμούν το μυαλό του Έλληνα;
Νομίζουν πως ο Έλληνας δεν έχει επιλέξει τον δρόμο του;
Όσο σκληρός και να ναι αυτός ο δρόμος, ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης...
..... γνωρίζει τον θούριο του Ρήγα Φεραίου:
«Καλύτερα μια ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».
Στην δική μας περίπτωση θα μπορούσαμε να το μετατρέψουμε στην σκλαβιά του διεθνές νομισματικού ταμείου,της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, της φιλοδοξίας Σόιμπλε και Δημοσιογράφων. Η πρώτη φορά που νιώθουμε πως κάποιος πολεμάει για εμάς και για την σκλαβιά της φτώχειας που μας επέβαλλαν όλοι αυτοί μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι τώρα. Νιώθουμε ότι κάποιος μας ψιθυρίζει στο αυτί πως δεν είμαστε μονάχοι μας.
Νιώθουμε σαν κάποιος να έχει πάρει την ασπίδα του Λεωνίδα και να βαστά τα στενά των Θερμοπυλών με νύχια και με δόντια.
Και ο Ξέρξης, ο ξένος δεν μας πολεμάει ακόμα…Μας ζυγίζει…
Το κτύπημα έρχεται από πίσω… Από τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, την πλουτοκρατία…
Γνωρίζουμε αγαπητοί τον πόλεμο,τον αντίπαλο άλλα και την προδοσία.Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας λοιπόν!
Αφήστε την κυβέρνηση να αντιστέκεται όσο μπορεί…Μπορεί να χάσουμε πολλές μάχες αλλά είμαι σίγουρη πως θα κερδίσουμε τον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: