Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ

Η αλήθεια είναι ότι δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας, αλλά και εν μέρει των ανθρώπων που κάνουν κομάντο στο ποδόσφαιρο στα Χανιά και ο Κισαμικός νεοφώτιστος στην κατηγορία του έμεινε με την μπουκάλα στα χέρια.. δίχως γήπεδο.
Προφάσεις χιλιάδες, οικονομική κρίση, τα οικόπεδα δεν ήταν άρτια, στάδιο ή γήπεδο, μέσα στην πόλη, έξω από την πόλη, σε νοικιασμένο ή αγορασμένο και τόσες που μπορώ να γράφω ένα κατεβατό δικαιολογιες στάθηκαν δυστυχώς τροχοπέδη στα σχέδια της διοίκησης, παρ΄όλο που αυτή ως όφειλε είχε ενημερώσει έγκαιρα τους πάντες. (Εξάλλου όλοι αυτοί ήταν παρών στους πανηγυρισμούς ανόδου)
Φυσικά οι άνθρωποι της ομάδος μας δεν κατέθεσαν τα όπλα, ακόμα και σήμερα με τον ίδιο ζήλο προσπαθούν για το καλύτερο της ομάδος άσχετα αν και όλοι είναι ακόμα πολύ μπερδεμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας...προσπαθώντας να βρoυν σπίτι. 
Χθες λοιπόν άκουσα από επίσημα χείλη αυτό το οποίο άκουγα από διαδόσεις. Ο γείτονας μας και πολλά χρόνια στα μεγάλα σαλόνια Πλατανιάς ζητά για κάθε αγώνα που θα δώσει η ομάδα μας (αν βέβαια μας το δώσει) στο γηπεδάκι του Μάλεμε 2500-2000Ε. Τι να πω τώρα; Τόσο πολύ μας φοβούνται; Τόσο πολύ θέλουν να μας έχουν στην πρίζα ως την τελευταία στιγμή; Δεν ξέρω, όμως πέρα από τον εκνευρισμό μου, θα θυμίσω στους ανθρώπους του Πλατανιά, το 2004 όταν η ομάδα τους ακόμα έπαιζε στις μικρές κατηγορίες και ζήτησαν το δημοτικό στάδιο Κισάμου για προπονήσεις και αγώνες, το Δ.Σ του Κισαμικού τότε, εγγυήθηκε στον δήμο και τους το παραχωρήσει δίχως ανταλλάγματα και ψιλο εκβιασμούς.
Και μην ξεχάσουμε οτι ήταν τότε το πρώτο γήπεδο στα Χανιά με τάπητα 3ης γενιάς...και μόλις ολίγων ημερών τοποθετημένος. 
Απλά να τους το θυμίσω....
Εδώ και η δήλωση του προέδρου του Κισαμικού
Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις έχουν πάει όλα τα θέματα πίσω. Όσον αφορά το θέμα του προπονητικού έχει ξαναμπεί σε ρυθμούς για να αρχίσει η κατασκευή του και πιστεύω ότι σ’ ένα περίπου μήνα αν δεν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό θέμα θα είναι έτοιμο. Για την έδρα η οποία δεν βλέπω να είναι άλλη από το Μάλεμε, διότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στον Νομό μας, δυστυχώς, θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική μεταξύ συλλόγων γιατί αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε μαζί, όλοι, ενωμένοι, για να μπορέσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το σύστημα γενικότερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος είπε σε 4 μήνες, μένει άλλος ένας. Με τα όνειρα θερινής νυκτός του δημάρχου χάσαμε και το ταρτάν. Τωρα θα μού πεις σιγά τα λεφτά(350 χιλιάδες ευρώ)είμαι περίεργος να δω στα 5 χρόνια αν θα κάνει έργο τέτοιου μεγέθους.μπα δεν το βλέπω.