Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ

Δήμος Κισάμου
Τα σημαντικά έργα του Δήμου Κισάμου που έχουν διακοπεί και υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν στις προβλεπόμενες προθεσμίες είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Σταθάκη: ο βιολογικός καθαρισμός του κόλπου της Κισάμου, τα έργα παράκαμψης Τοπολίων και Έλους, όπως επίσης και η Λιμνοδεξαμενή. 
Ταυτόχρονα, το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με έργα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλντατζής». Πρόκειται για ένα αρδευτικό έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, όπως επίσης και η ένταξη του έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων Σφηναρίου, προϋπολογισμού 600.000 για το οποίο αναμένεται έγκριση του διαγωνισμού το επόμενο διάστημα, ωστόσο αν δεν υπάρχει γρήγορα λύση με το θέμα των χρηματοδοτήσεων  και με δεδομένο τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα,  είναι αβέβαιο πώς θα υλοποιηθούν.
Η μη ολοκλήρωση των έργων, τονίζει και από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης, "συνεπάγεται ότι θα ζητηθεί από την ΕΕ, να επιστραφούν τα συνολικά ποσά των έργων. Το κακό λοιπόν θα είναι διπλό: και τα έργα θα μείνουν στην μέση και οι δήμοι θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά χρήματα".
Ο κ. Σταθάκης κατέληξε σημειώνοντας ότι για ορισμένα έργα, όπως πχ για την μη ολοκλήρωση του βιολογικού,  "υπάρχει ευθύνη τόσο στην επιβλέπουσα υπηρεσία όσο και στους αναδόχους αλλά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου που είχε 2,5 χρόνια περιθώρια για την ολοκλήρωση του έργου και όμως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση την  τελευταία στιγμή".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι η προηγούμενη Δημτ. Αρχή του φταίει ?Ας δούμε τι θα κανει αυτός ? ρε τίποτα δεν έχει κανει !ΗΜΑΡΤΟΝ ......Γιάννη αν δε το γράψεις ,έστω διαβάσετο ,κάτι σε όλους μας μένει.