Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΥΛΗΣΕ

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, και που ιδιαίτερα πλήττονται τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, κατ΄επέκατση και στον δήμο μας, έρχονται τα ατοπήματα της δημοτικής αρχής σαν χαριστική βολή.
Βασικό αγαθό της περιοχής μας, που στηρίζεται η οικονομία κάθε νοικοκυριού είναι το λάδι. Αναμφισβήτητα η στήριξη των παραγωγών από τον δήμο θα έπρεπε να είναι δεδομένη και χωρίς πολιτικά παιχνίδια. 
Σήμερα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η δημοτική αρχή (κατ΄επέκταση η κοινωφελής επιχείρηση δήμου Κισάμου) παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις μας στο Δ.Σ, που είχαν σκοπό να προλάβουν άσχημες εξελίξεις κατάφερε να χάσει δυο φορές το πρόγραμμα της δακοκτονίας. ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Για τον λόγο αυτό η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης αποχώρησε πριν ξεκινήσει το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο χθες 20 Ιουλίου, αφού κατέθεσε το παρακάτω κείμενο στην πρόεδρο του Δ.Σ.

Κύριε Πρόεδρε
Έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές την προχειρότητα και επιπολαιότητα της δημοτικής αρχής σε σοβαρά και μεγάλα θέματα που αφορούν τον δήμο και τους δημότες.
Με αφορμή τον κακό χειρισμό της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την δακοκτονία στο δήμο μας. Το ποτήρι ξεχείλισε. Περιθώρια δεν έχουμε και με δεδομένο ότι οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας (Μικροί και μεγάλοι) θα υποστούν απρόβλεπτες ζημιές έως καταστροφές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρούμε από την σημερινή συνεδρίαση
Ομάδα μείζονος αντιπολίτευσης
Ακολουθούν 7 υπογραφές

Σε αυτό το σημείο και ειλικρινά μην έχοντας καμιά άλλη επιλογή προβήκαμε σε αυτήν την πράξη, λαμβάνοντας υπόψιν και γνώμες για την σοβαρότητα του θέματος όπως ο επιστήμονας γεωπόνος Κώστα Χαρτζουλάκης (κείμενο του ΕΔΩ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαλον την δημοτηκη αρχη δεν τη νιαζει αυτο η ζημια στην παραγογη εχει ειδη γινει απο εκει περημενουμε εμεις οι αγροτες απο το λαδι για να ζησουμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε η Δημ .Αρχη ειναι Δημοσιοσχεσιτες,μας έχει γρ.........ους ,όλους τους παραγωγούς κανονικά Η καταστροφή έχει γίνει και θα ειναι πολλών Εκατομμυρίων ΕΥΡΩ .Αυτο γίνεται πρώτη φορά μετά το Β¨ Παγκόσμιο Πόλεμο !!!

Στραβός Γάιδαρος είπε...

Στα καταφύγια όλοι! Θα πέσει και πυρηνική βόμβα και θα φταίει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή! Τρομολαγνεία σε όλο της το μεγαλείο! Λες και όταν γίνονταν οι δολωματικοί ψεκασμοί ψεκάζονταν όλα τα δέντρα και δεν έριχναν τα βυτία στα ρυάκια μόλις το ρολόι έγραφε 8:30 το πρωί. Όλοι οι επαγγελματίες ελαιοπαραγωγοί πιστεύω ότι το γνωρίζουν αυτό. Όπως πιστεύω ότι έχουν λάβει όλοι τα μέτρα τους για να προστατεύσουν την παραγωγή τους! Σενάρια τρόμου έχουμε πολλά σαν χώρα. Δεν χρειαζόμαστε και άλλα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ο τελευταίος τα περί τρομολαγνείας εκτός ότι είσαι άσχετος ,,είσαι επικίνδυνος ,και Απαράδεκτος ,βεβαια εμπαθέστατος με τους ελαιοπαραγωγούς αφού σίγουρα ο ιδιος δεν είσαι ,Ο παραπάνω σου γράφει ότι αυτο έχει να γίνη απο το Β παγκ.Ππολεμο ,Ίσως όλα αυτά τα χρόνια έριχναν το φάρμακο στα ρυάκια!! Είμαστε αξιολύπητοι και άξιοι της τύχης μας .Ευχαριστω . Υγεία και καλή ελαιοπαραγωγική Χρονια.........