Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή των Ελλήνων  το Ε.ΠΑ.Μ.  Χανίων ένιωσε την μεγαλύτερη απογοήτευση, διότι την στιγμή που ο νομός Χανίων έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό (74%) του ΟΧΙ ενάντια στην Ευρώπη των κατακτητών, ΟΛΟΙ οι Χανιώτες βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ.
Η ευθύνη τους είναι  τεράστια, διότι αυτοί ξέρουν πολύ καλύτερα από τον απλό (επιτυχώς) απληροφόρητο πολίτη, ότι η χώρα με αυτή τη συμφωνία τώρα ουσιαστικά παραδίνεται στα χέρια των ξένων. Όλη  η δημόσια περιουσία περιέρχεται στα χέρια των ξένων,  μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ένας μηχανισμός ο οποίος έχει περάσει τεχνηέντως, ως ένας απλός μηχανισμός δανεισμού. Στην ουσία είναι ένα υπερκράτος , το οποίο αναλαμβάνει  την κυριαρχία της Ελλάδας  άνευ όρων και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.
Αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι θα πάνε ένα σωρό δις ξανά στις τράπεζες των ξένων πλέον ιδιοκτητών, τις οποίες έχουμε χρυσοπληρώσει, ενώ θα μπορoύσαν να κάνουν  εκκαθάριση εν λειτουργία, να φανούν τα θαλασσοδάνεια και να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο. Ξέρουν ότι ενώ χρωστάμε κοντά στα 400 δις, δανειζόμαστε πάλι ένα σωρό δις, για να διογκωθεί ακόμα περισσότερο το χρέος.
Ταυτόχρονα  θέτουν ταφόπλακα στη οικονομία, ....
....με τα νέα επαίσχυντα μέτρα κατά των συνταξιούχων, των νησιών των καταστημάτων εστίασης, των αγροτών κ.λ.π.
Εσύ πολίτη των Χανίων, πώς δέχεσαι το ξεπούλημα της ψήφου σου για 2η φορά μέσα σε 6 μήνες;
Εσύ πολίτη των Χανίων που στήριξες την τωρινή κυβέρνηση επειδή σου υποσχόταν άρνηση των μνημονίων, άρνηση ελέγχου και διαταγών από του αντιπροσώπους των ξένων συμφερόντων (τότε Τρόικα, τώρα Θεσμοί), που σου παρουσίαζε ένα πρόσωπο διαφορετικό από τους προηγούμενους κυβερνώντες που  κατάστρεψαν την χώρα και την έφεραν σε αυτό το χάλι, πώς δέχεσαι να σε εξαπατά και να παραχαράσσει την ψήφο σου;
Πώς δέχεσαι αγαπητέ συμπολίτη μας, να σε κοροϊδεύουν  και οι υπόλοιποι  λέγοντας  σου ότι ο αγώνας πρέπει να είναι τσακωμός  με τους Ευρωπαίους, για να σου επιτρέψουν να ζήσεις; Υπάρχει τάχα μου η περίπτωση να κερδίσεις κάτι  από αυτούς που δρομολόγησαν τόσο περίτεχνα την καταστροφή και στην συνέχεια το ξεπούλημα της χώρας μας; Είναι δυνατών να μας λένε ότι ο αγώνας θα περιοριστεί με διαμαρτυρίες στον χώρο εργασίας, αντί να σηκωθούμε να φύγουμε τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα μάλιστα που αποδείχτηκε περίτρανα, ότι παρόλο έχει γίνει τόση καταστροφή στην οικονομία, αυτοί συνεχίζουν απτόητα και ακόμα ποιό σκληρά την πλήρη καταστροφή της Ελλάδος.
Δέχεσαι ένα πρωθυπουργό που λέει ότι  αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, ο μισθός των 800€ θα ισοδυναμεί με 800 δραχμές, υπονοώντας  έτσι, ότι η δραχμή θα έχει την παλιά της αξία;
Από πότε η αξία ενός νομίσματος καθορίζεται από την ονομασία του; ( η οποία μπορεί βέβαια να μην είναι «δραχμή»). Όταν φτιάχνεις ένα νέο εθνικό νόμισμα, αυτό παίρνει την αξία που θα καθορίσει η εκάστοτε κυβέρνηση, την συγκεκριμένη στιγμή, ανάλογα με το τι εισοδηματική  πολιτική θέλεις να ακολουθήσεις.
Αγαπητέ συμπολίτη μας, ψήφισες κάποιους βουλευτές, πιστεύοντας ότι είναι διαφορετικοί από τους προηγούμενους. Τώρα που τους βλέπεις να συνεργάζονται  για την καταστροφή σου, τι θα ψηφίσεις την επόμενη φορά;
Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει του αγώνες για την απελευθέρωση της χώρας και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής του λαού.
Σε περιμένουμε δίπλα μας, μαζί μας γιατί τώρα πλέων ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: