Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Κυριακή απόγευμα είχαμε πάλι άλλο ένα περιστατικό στην παραλία στα Φαλάσαρνα, με  μια κυρία η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσαν να την μεταφέρουν πάλι στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας μας. (Μπήκαμε στις μονές βάρδιες τώρα). Μάλιστα αυτή την φορά για τον φόβο των Ιουδαίων, ούτε η καρότσα του αγροτικού πέρασε από το μυαλό και απλά οι άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Σούδα.
Το πρόβλημα είναι γνωστό χιλιοειπωμένο, μας έχει απασχολήσει χρόνια τώρα, αλλά όπως όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά είναι σε βαθύ ύπνο οι κρατικοδίαιτοι. Η πολιτεία αντί να τα κάνει καλύτερα τα έχει σκατώσει και δυστυχώς γι΄αυτήν δεν έχει και δικαιολογίες πλέον. 
Δεν ξέρω αν οι επιστολές που στέλνουν οι φορείς, αν τα περιστατικά που βγαίνουν στην δημοσιότητα την πειράζουν, αλλά τέτοια αδιαφορία είχαμε χρόνια να δούμε ..κανονικά και με νόμο μας έχουν συνδέσει.
Κατά τ΄ άλλα θέλουμε τουρισμό, θέλουμε ανάπτυξη, θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι όλοι μας... αλλά με αυτούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: