Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δεκαπενταύγουστος το Πάσχα του καλοκαιριού. 
Σήμερα είναι μέρα της Παναγιάς για την Ελληνικότητα.
Η Παναγιά είναι Μία και κλεισμένη βαθιά στην ψυχή μας.
Μα δεκάδες Παναγιές μας περιμένουν και στην Κίσαμο κάθε μέρα, σε ταπεινά ξωκλήσια, και μεγαλόπρεπες εκκλησιές να περάσομε την πόρτα τους, να ανάψομε τα κεράκι μας και να   ψιθυρίσομε την όποια ευχή και προσευχή. Αυτή σιωπηλή θα μας ακούσει.
Εμείς ανάλαφροι θα φύγομε να συνεχίσομε τον αγώνα μας:
Η Παναγιά η Ευαγγελίστρια στο  Καστέλι, η Ευαγγελίστρια στον Άγιο Σπυρίδωνα, η Ζωοδόχος Πηγή στον  Παρθενώνα, η Παναγιά στη Δάφνη, η Παναγιά στη Χόνη, η Παναγιά στο Λιμάνι στο Καβονήσι, η Παναγιά στην Τύλιφο, η Παναγιά στα Χάμπαθα, η Παναγιά στη Χρυσοσκαλίτισσα, η Παναγιά στο καστανόδασος στο Σηρικάρι, η Παναγιά η κυρία της Γωνιάς στο Κολυμπάρι, η Παναγιά της κορυφής στο Βουλγάρω ………και άλλες που άλλοι γνωρίζουν….

1 σχόλιο:

π.Αλέξανδρος Φαντάκης είπε...

Στον Πάνω Δραπανιά σήμερα στη Χώνη 24 Σεπτεμβρίου...