Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ....

Στην τελική ευθεία έχει μπει η εγκατάσταση σε δρόμους των Χανίων φωτεινών πινακίδων LED μεταβλητών μηνυμάτων ενημέρωσης οδηγών που θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία του δήμου και θα παρέχουν στους οδηγούς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον κυκλοφοριακό φόρτο, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικές διαδρομές.
Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν στις εισόδους της πόλης από δυτικά (κόμβο Κλαδισού) στην είσοδο των Μουρνιών από εθνική οδό (απέναντι απ’ το ΚΤΕΟ), στην είσοδο από Σούδα (διασταύρωση για ΜΑΙΧ) και στη Χαλέπα, κοντά στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Μανούσου Κούνδουρου. Παράλληλα, οι πινακίδες θα περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις σε περίπτωση κλειστών δρόμων, έργων κλπ, πληροφορίες με τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα δημοτικά γκαράζ (θα γίνει προσπάθεια συνεργασίας και με τα ιδιωτικά) και ενημερώσεις για σημαντικά γεγονότα ή εκθέσεις της πόλης. Το έργο υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ από τον Δήμο Χανίων, ο οποίος θα αναλάβει να τοποθετήσει τέτοιες πινακίδες και στις άλλες πόλεις της Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο) με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Φανταστείτε να βάλουμε και μεις στην είσοδο της πόλης τέτοια ταμπέλα ...για Φαλάσαρνα χιλιόμετρα 12, διαμέσου της πόλης 1 ώρα και 40 λεπτά, διάσχιση πόλης 55 λεπτά και βάλε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: