Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, της Νεολαίας Κισάμου και του Εθελοντικού Συνδέσμου «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όσους μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν για την Βραδιά Αλληλεγγύης «Κισσαμίτικοι & Σελινιώτικοι Μουσικοί Δρόμοι», η οποία διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πέτρινο Θέατρο Νοπηγείων, όπου συγκροτήματα και πολιτιστικοί σύλλογοι από την Κίσαμο και το Σέλινο ανταποκρίθηκαν και έδωσαν  το «παρών»  σε μια εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό.
Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο και τη διοίκηση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για την παραχώρηση του Πέτρινου Θεάτρου ο, καθώς και για την αγαστή και άψογη συνεργασία στην διοργάνωση αυτής της φιλανθρωπικής βραδιάς. Θερμά ευχαριστούμε όλους τους κληρικούς και τους εκπροσώπους των Ενοριών, που με την παρουσία τους υποστήριξαν τον φιλανθρωπικό σκοπό της βραδιάς.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, .........και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Σημανδηράκη, τον  βουλευτή Χανιών, κ. Πολάκη, τον Δήμαρχο Κισάμου, κ. Σταθάκη, τον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Μαλανδράκη, τον Αντιδήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, κ. Βακάκη, καθώς και τους Αντιδημάρχους – Συμβούλους από τον Δήμο Κισάμου, από τον Δήμο Πλατανιά και τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για την παρουσία τους σε αυτήν την εκδήλωση αλληλεγγύης.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων,  κ. Κουνελάκη, καθώς και όλους τους Προέδρους – εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην βραδιά.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους μουσικούς καλλιτέχνες, τα χορευτικά συγκροτήματα και τις ομάδες ριζίτικων, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς, για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η ξεχωριστή βραδιά. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά τα μουσικά συγκροτήματα των: Δασκαλάκη Κώστα, Κουμή Λευτέρη, Λουφαρδάκη Μιχάλη, Μπομπολάκη Μανώλη – Μαρτσάκη Γιάννη, Μιχελάκη Μανώλη, Νταουντάκη Μανώλη, Παπαδάκη Μιχάλη, Σκαράκη Στρατή, Φαντάκη Μανώλη – Φαλελάκη Τάσου και Χορευτάκη Ηλία. Επίσης, ευχαριστούμε τα χορευτικά συγκροτήματα: Αθλητικός – Χορευτικός Σύλλογος «Πελασγοί», Λουσακιανή Παρέα, Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γηγενής», Παραδοσιακή Παρέα Βρακοφόρων Δυτικής Κρήτης, Παραδοσιακή Συντροφιά Δυτικής Κρήτης «ΟνειροΚρήτες», Όμιλος Βρακοφόρων Κισάμου Γιάννη & Χάρη Κουμή, Ρουμαθιανή Παρέα, Χορευτικός Σύλλογος «Η Κίσαμος», Πολιτιστικός – Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου, Χορευτική Ομάδα Σελίνου «Οι Σελινιώτες». Επιπλέον, ευχαριστούμε τις ομάδες ριζίτικων: Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Καντανιωτών «Η Καντανία», Πολιτιστικός – Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου, Σύλλογος Ριζιτών «Η Κίσσαμος», Σύλλογος των Απανταχού Ανατολικοσελινιωτών «Το ψηλάφι».
Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα:
·         τον κεντρικό χορηγό, το Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης, για την οικονομική του στήριξη.
·         τους φούρνους των: Πατεράκη, Τσικαλάκη, Χαιρετάκη και Χαραλαμπάκη για την προσφορά των εδεσμάτων.
·         τα Εδέσματα Σημανδηράκη για την προσφορά των ξεροτήγανων.
·         τα σούπερ μάρκετ των: Αννουσάκη, Πατερομιχελάκη και Στημαδωράκη, καθώς και την αποθήκη χαρτικών Ηλιάκη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν και στους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή της Βραδιάς Αλληλεγγύης: στις εφημερίδες Νέοι Ορίζοντες, Χανιώτικα Νέα, Σελινιώτικα Νέα, Αγώνας της Κρήτης, Κόσμος της Πόλης, στην Τηλεόραση «Κίσσαμος», την Νέα Τηλεόραση και την Τηλεόραση Κύδων, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Ριζίτες, Κρητικόραμα, Ράδιο Παλαιόχωρα, Ράδιο Φάρος και Xania Sport Fm, το blog ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, το Flashnews.gr, το Zarpanews.gr και το Εfimeridaki.gr.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να δώσουμε σε όσους εθελοντικά βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς:  στον Μιχάλη Παπαδάκη από το συγκρότημα «Νοστωδία» και στον Νίκο Μιχελιδάκη από το συγκρότημα «Flush Royale» που μας προσέφεραν τα φώτα, στην Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου για την φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς και στον Φώτη Χαρχαλάκη για το βίντεο.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο, ο οποίος με την αθρόα προσέλευση στήριξε την Βραδιά Αλληλεγγύης «Κισσαμίτικοι & Σελινιώτικοι Μουσικοί Δρόμοι» και έδειξε για άλλη μια φορά την φιλανθρωπία και ευαισθησία του.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν υπέρ των προνοιακών δομών και φιλανθρωπικών δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ενώ τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν θα ενισχύσουν τα συσσίτια, τα οποία γίνονται από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου.
Εκ των Διοικητικών Συμβουλίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: