Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΥΑΙ ΤΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ! ΟΥΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΙΣ!

Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν τα χαμαιτυπεία και τα παπαγαλάκια: 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είχε παρουσία στα Χανιά!
Δεν ασχολήθηκε με τα τοπικά προβλήματα!
Δεν έκανε επερωτήσεις στη Βουλή!
Μην τον ξαναψηφίσετε, γιατί θα ‘ναι πάλι αδιάφορος για τον τόπο του!
Συνοπτικά σας υπενθυμίζω την ενημερωτική συνάντηση του, με τους δημάρχους του νομού Χανίων, στη Νυχτερίδα.
Σας υπενθυμίζω τη συνάντηση του στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με όλους τους φορείς των Χανίων, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες.
Σας υπενθυμίζω τη συνάντηση του με τους φορείς της Κισάμου, στην οποία πήρε και θέσεις για το Μπάλο και το Ελαφονήσι, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος.
Σας υπενθυμίζω την επίσκεψη του, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και τη συνάντηση του με το σεβασμιότατο Κισάμου και Σελίνου.
Σας υπενθυμίζω, την ανοιχτή συγκέντρωση και διεξοδική συζήτηση, που έκανε με τους κατοίκους και τους φορείς του Σελίνου.
Σας υπενθυμίζω, ότι παραβρέθηκε σε όλες τις επετείους στο νομό μας, αποτείνοντας φόρο τιμής και αποδίδοντας αντι για στεφάνι, ένα σοβαρό ποσό σε ιδρύματα.( Αννουσακειο, ΕΛΕΠΑΠ κ. λ. π.)
Σας υπενθυμίζω επερωτήσεις που έκανε στη Βουλή, όπως αυτή για το Κέντρο Υγείας Κισάμου και την έλλειψη οδηγών στ’ ασθενοφόρα.
Κάθε φορά που ήταν στο νομό μας, ενημερώναμε τους συμπολίτες μας , πως μπορούσαν να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν σε προσωπικό επίπεδο, πράγμα το όποιο έγινε με αρκετούς.
Βέβαια στο Ποτάμι, το ρουσφέτι απαγορεύεται δια ροπάλου! Οι συζητήσεις αφορούσαν αβελτηρίας της δημόσιας διοίκησης και θέματα της οικογενείας και της οικονομικής κρίσης.
Ντρέπομαι που το κάνω, αλλά θα το πω γιατί δεν αντέχω! Ακόμη και συμπολίτες μας βοηθήσαμε οικονομικά για να μεταβούν και να εγχειριστούν στην Αθήνα πληρώνοντας και τα έξοδα του γιατρού.
Αλήθεια τι περισσότερο θέλαμε να κάνει ένας αρχηγός κόμματος, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, στη διατήρηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας; Μην ξεχνάμε πως δεν την υπονόμευσε ποτέ, παρά το γεγονός ότι οι ιδεοληπτικοί και οι πολιτικά παράφρονες την οδηγούσαν στον γκρεμό!
Κ. Πιτσιγαυδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: